#HIPPO… Wij geven type 1 diabetes een gezicht!

Renns Bogaerts is 16 jaar en sinds kort 10 jaar type 1 diabetes.

Op het moment dat Rens zijn diagnose kreeg, was hij juist klaar om aan het lager onderwijs te beginnen en dus was het voor hem geen gemakkelijke start, ook omdat de kinderen vaak niet begrepen wat zijn ziekte omvatte (de rare blikken bij het prikken of spuiten in de klas...) en hoe ze met hem en zijn ziekte moesten omgaan. Gelukkig heeft hij veel hulp en steun gekregen van de directie en leerkrachten.

Papa Mario vertelt: "Toen Rens 8 jaar was, vond hij zijn uitlaatklep in het volleybal. Voor ons als ouders geen simpele opgave, want hoe moet je het aanpakken met insuline en voeding tijdens een training/match? De eerste jaren hebben we enorm veel tijd doorgebracht in de sporthal. We waren bij elke training, elke match aanwezig. En toch bleef het moeilijk gaan, de spanning voor de match, de inspanning tijdens de match, het was niet makkelijk om hem met ‘ideale’ bloedsuikerwaarden te laten sporten."

Hoewel Rens vaak de vraag stelde waarom juist hij diabetes moest krijgen, is hij wel blijven doorgaan zowel in zijn studies (Grieks-Latijn) als op sportief vlak. Hij speelt momenteel zijn 3e seizoen bij @vcgreenyardmsk. Mario vertelt: 'Hij heeft al veel mooie momenten in het volleybal mogen beleven zoals winnen van bekerfinales, selectie voor de nationale ploeg, maar in de sportwereld is er (vinden wij als ouders) (te) weinig geweten over sporten met diabetes waardoor hij soms mooie kansen heeft moeten laten liggen."

Rens droomt er van om later verder te studeren in de richting klassieke talen en is erg geïnteresseerd in de Griekse cultuur. Rens en zijn ouders hopen dat diabetes geen rem zet op het waarmaken van zijn dromen en dat de medische vooruitgang hen in de toekomst verder kan ondersteunen. Stoer Rens! Wij hopen ook dat jouw dromen mogen uitkomen.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments