Helaas maar één setje op topniveau in Schiervelde

NOLIKO Maaseik mocht in de laatste 2 confrontaties, vorige woensdag tegen Callant Antwerpen en afgelopen zaterdag bij Knack Roeselare, de maat nemen van de beide bekerfinalisten van komende zondag. Niemand zal nog betwisten dat deze ploegen hun plaatsje in de finale wel degelijk verdiend hebben. Het verschil met ons eigen team is zonder twijfel zo breed als een terugrit vanuit de andere kant van het land, daar zal niemand iets op kunnen afdingen.

Dit werd nog eens pijnlijk duidelijk tijdens de wedstrijd in Schiervelde van afgelopen zaterdag. NOLIKO Maaseik startte er met Bontje, Raymaekers, Wijsmans, Maan, Pinheiro, Pereyra en libero Jorna.

In set 1 grepen de West-Vlamingen meteen naar de keel. De Maaslandse aanvalstaktiek leek vooraf met de fanfare te zijn doorgetelefoneerd waardoor de mannen van Castellani binnen de kortste tijd tegen een 11-3-achterstand aankeken. Enkele betere flitsen van Pereyra, Maan en Wijsmans, zorgden ervoor dat de kloof verkleinde tot 7 punten bij de 2de technische time-out (16-9).

Door een blok op de gerevalideerde Claes kon het verschil nog worden herleid tot 5 punten (18-13), maar deze nam revanche met een ace (20-13), waarna Wijsmans plaats mocht ruimen voor onze man van Down Under, Max Staples. NOLIKO Maaseik kon receptioneel noch aanvallend een vuist maken, de set werd besloten bij 25-15.

De receptie en aanval blijven de zwakkere elementen ook in de 2de set. Bij 12-6 mag Max Staples, - he again -, Jelte Maan aflossen op de receptiehoek. Coach Castellani heeft op dat ogenblik al een timeout moeten opgebruiken. Maaseik komt, enigszins te laat, in de wedstrijd en knappe aanvals- en verdedigingsacties aan beide kanten, maken dat zij toch gelijkopgaand naar het seteinde evolueren. Bij 19-13 mag Pinheiro naar de huppelhoek ten voordele van Juan Finoli. Set besluit iets minder dramatisch dan voorgaande, bij 25-18.

In set 3 slaat de diesel van NOLIKO Maaseik eindelijk aan. Finoli komt listig uit de hoek en bij 2-3 kunnen de mannen uit het Vorstendom voor de eerste keer voorsprong nemen. Het middencompartiment komt eindelijk ook in actie en Pereyra kan met een lepe aanval en een ace 5-8 op het scorebord toveren bij de eerste technische timeout. De Maaseikenaren kunnen de kloof verder uitdiepen bij 12-16, onder meer door serieuse aanvalsdruk en een wankelende receptie aan de kant van de Knackies. Inmiddels had coach Rousseaux al geel karton mogen slikken wegens protest. Na een blok op Pereyra grijpt de Argentijnse coach de eerste keer naar een time-out bij 15-17. Zilvervos Bontje plaats een sluwe aanval op het midden en vervolgens wordt braven Hendrik 2 maal in de fout gedwongen (aanval out en aanval in antenne). Bij een volgende ace van Pereyra probeert de Roeselarecoach de meubelen te redden bij 18-24. Ook de Maaseikcoach moet nog even naar de dode tijd grijpen, maar de set gaat naar Maaseik bij 20-25.

Bij de aanvang van set 4 dachten we ons op eenzelfde scenario te mogen voorbereiden, tot bij 6-6 de Spaanse spelverdeler Trinidad zijn opslagkanon in stelling mag brengen. Bij de roodhemden slaat de vertwijfeling toe en 2 rotaties verder, zitten we al in de 2de technische time-out bij 16-7. Enig weerwerk van de Maaseikenaren wordt door de Rodenbachers vakkundig weggeblokt (maar liefst 20 killers tegen 4). De uit blessures terugkerende Pool Orczyk mag in voor Gert-Jan Claes; NOLIKO Maaseik krijgt een lesje volleybal van de West-Vlamingen en mag nog tevreden zijn met 25-14.

De analyse van deze match met het kleine lichtpuntje kunnen we heus zelf wel maken. Daarvoor kunnen we de belerende raad van een brilsmurf met opgestoken wijsvinger of met irritant haantjesgedrag, best wel missen …

NOLIKO Maaseik deelt nu de 3de plaats in de ranking met Antwerpen en Menen. Echter moeten deze teams nog tegen elkaar spelen en mogen zij de komende weken nog even langs bij de mannen in de blauwwitte pakjes.

Zaterdag 6 februari 2016 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik: 3-1 (25-15 25-18 20-25 25-14) - SCOUTING

 

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be