Halfvastenkoorts teisterde NOLIKO Maaseik op bezoek bij Axis Guibertin

<p>Foto HBVL</p>

Afgelopen vrijdagavond maakte NOLIKO Maaseik de verplaatsing naar Mont-Saint-Guibert voor zijn laatste wedstrijd in de poule A van deze mini-play-off. Voor de rode garde had deze confrontatie geen enkele betekenis meer, want de kwalificatie voor de play-offs 2, - Final 4 voor ons part -, in de EuroMillions Volley League was al eerder binnen. En dergelijke omstandigheden is het uiteraard heel moeilijk om zich op te laden voor een volleypot.

Joel Banks gaf kansen aan zijn bank om zich te bewijzen voor de nakende Champions League-confrontatie tegen de Russen uit Novosibirsk. Aan de overkant van het net hadden Aljosa Urnaut, Seppe Baetens & Co zich opgemaakt om de volle buit binnen te halen, want winst tegen de winnaar van deze play-offronde betekende nog een waterkansje om de Final 4 alsnog te behalen. Dat lot hebben de Guibertijnen niet in eigen handen, tenzij Par-ky Menen of Lindemans Aalst punten zouden laten liggen in hun wedstrijden tegen Amigos Zoersel, dat aldus de sleutel in handen heeft.

In Maaseik waren al volop de voorbereidingen bezig voor de Internationale Halfvastenstoet en dat was het team van captain Jelte Maan uiteraard niet ontgaan. In volle vastenperiode is vrijdag visdag en dat impliceert dat er enige soberheid aan de dag moet gelegd worden. Maar dat hadden de mannen van Joel Banks wellicht verkeerd begrepen, want met soberheid win je geen wedstrijd. En aldus bleven de punten in Waals-Brabant. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag hebben we blogger Bram bereid gevonden om zijn werk van ‘roosjes steken’ even te onderbreken.

Geen zege dus voor NOLIKO Maaseik dat op die wijze het lont had kunnen steken aan Halfvasten in Maaseik. In de poule B kreeg Knack Roeselare zondagmiddag op de koffie van hetzelfde laken een broek door te verliezen bij VDK Gent. Het nakende afscheid van Marko Klok zal er dan toch in schoonheid worden gevierd.

Par-ky Menen liet in poule C geen kans onbenut om in de Van Pelt Arena van Amigos Zoersel de volle buit te pakken en daarbij ook de kwalificatie voor de Final 4. En zo wordt de laatste speeldag in deze play-offs nog spannend, vergelijk het met Beerschot-Wilrijk tegen Cercle Brugge of, begrijpen wie kan, KV Mechelen of Eupen. Wordt het Lindemans Aalst in de Colson-broedersstrijd tegen Amigos Zoersel of wordt het alsnog Axis Guibertin dat door het sleutelgat mag doorstoten naar de Final 4?

De Internationale Halfvastenstoet in Maaseik kreeg alle krediet van de weergoden, - shame on you, weervoorspellers! – en lokte weer tienduizenden bezoekers naar de Belgische Volleybalhoofdstad. Laat ons hopen dat er niet te veel karamellen zijn blijven liggen, want maandag reeds arriveren de Russen uit Siberië en die willen we niet te veel snoepjes gunnen. (jru)

 

Agenda

Woensdag14 maart, 20u30 NOLIKO Maaseik - Lokomotiv Novosibirsk (CHL-PO12)

Woensdag 21 maart, 13u30 Lokomotiv Novosibirsk - NOLIKO Maaseik (CHL-PO12)

Zondag 25 maart, 15u00 NOLIKO Maaseik - best 2e of group A-B-C (Play-offs F4)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be