Guibertin trekt de gele strook tussen de Maaseiker stadskleuren

Het seizoen 2015-2016 zit inmiddels halverwege en het besef dat het nu moet gaan gebeuren, groeit met de dag. In Maaseik duiken de kleuren rood, geel en groen in het straatbeeld op, het sein dat ‘Vasteloavend’ in de lucht hangt. De geelhemden van Axis Shanks Guibertin mochten althans in de LOTTO Dôme carnaval op gang trekken. Door de luidsprekers schalden de schlagers die deze feestperiode onderlijnen en de sfeer bij het niet zo talrijk opgekomen publiek kwam pas na de nipt gewonnen eerste set op gang. Alle andere supporters hadden duidelijk andere verplichtingen, want zij zakten in grote getale af naar het traditionele Prinsenbal van de Mezeiker roodgroene Vastelaovesvereiniging ‘Heilig Wammes’.

Het team van Daniel Castellani moest in de eerste set zijn ritme vinden, maar strakke opslagen konden de receptie van de Guibertijnen destabiliseren. In de slotfase moesten de Roodhemden nog even alles uit de kast halen om de punten binnen te halen.

Vanaf set 2 startte dan de sambatijd. Toch was het even schrikken toen Federico Pereyra met een voetblessure het terrein moest verlaten voor Krisztian Pàdàr. Gaandeweg mocht Sébastien Dumont de andere man in het groen, Gijs Jorna, aflossen en ook Tim Broshog mocht op voor Mathias Raymaekers. Met 2 aces van Pádár en een aanval van Wout kon de set bij 25-15 worden afgerond.

Ook in set 3 putten de Maaslanders energie uit de Vasteloavesschwung. Geel karton voor coach Urnaut en een fel bediscuteerde ball-in destabiliseerden de Guibertijnen. NOLIKO Maaseik kon zonder motortje in het frame de set en het spel uitmaken. Bij 25-20 werden de ‘Gaas aan de Maas’-song en de roodgeelgroene slingers definitief losgelaten in de LOTTO Dôme en ver daarbuiten. De verkleedpakjes mochten eindelijk uit de kast voor het Prinsenbal.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments