GREENYARD, met de G van G-sport!

Het idee werd al veel eerder geopperd, bleef even liggen 'rijpen' maar wordt nu in de praktijk omgezet: GREENYARD Maaseik lanceert binnen de club een eigen G-Sportafdeling!

Onder het motto "iederéén kan sporten" – ook al lijkt dat niet altijd evident met een beperking of een handicap – zet onze club de schouders onder een project in samenwerking met Covida (het vroegere dienstencentrum Ter Engelen), Sport Vlaanderen, G-sport Vlaanderen, Volley Vlaanderen en Volley Limburg.

Het doel is meervoudig: jongeren met een beperking volleybalervaringen laten opdoen; via het G-sportaanbod ontwikkelingskansen aanbieden (o.a. op sociaal en motorisch vlak); voorbereiden op competitiemomenten; integreren in de grote GREENYARD Maaseik-familie (bijv. dankzij vlottere toegang tot onze thuiswedstrijden).

De GREENYARD G-sporters gaan op dinsdagavond aan de slag: de ene week focussen we op 12- tot 20-jarigen, de andere week op 20-plussers met wie we resoluut mikken op de Special Olympics.

Coördinator en aanspreekpunt voor G-sport binnen GREENYARD Maaseik is Yvo Thys. Voor de trainingen vaardigt onze club Carole Van Lammeren af, in samenwerking met het Covida-personeel.

Meer info over G-sport? Surf naar www.gsportvlaanderen.be. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be