GREENYARD Maaseik schiet uit de startblokken

Of het schooljaar nu op 1 september begint, of een paar dagen eerder zoals in Wallonië, of in gespreide orde zoals bij onze Oranje noorderburen, één en hetzelfde idee waait door het land: de vakantie is voorbij, we staan aan de drempel van een nieuw begin.

Dat geldt ook voor VC GREENYARD Maaseik. 2022-2023 belooft eindelijk een seizoen te worden, waarin we de schaduw van Covid en lege zalen helemaal van ons af kunnen werpen. Een seizoen vol nieuw uitdagingen ook: we willen onze plaats in de finale van de Belgische titelstrijd heroveren en Knack Roeselare van zijn troon stoten.

Hetzelfde geldt voor de Belgische beker: de apotheose in Antwerpen mag ditmaal niet aan ons voorbijgaan. En in de Europabeker staat ook veel nieuws te gebeuren. In de CEV-cup wachten ons tegenstanders uit onverwachte hoek.

Bij al dat nieuws vergeten we niet de spelers te bedanken, die ons vorig seizoen nog veel mooie momenten bezorgden. Jan Martinez versierde een toptransfer naar het Poolse Trefl Gdansk (POL), Liam Mc Cluskey gaat op zoek naar succes bij Orion Doetinchem (NED), Gilles Lomba vond onderdak bij Chaumont Volley-Ball 52 (FRA). Lazar Cirovic en Gustavo Bonatto keren terug naar hun thuisland een dat doet ook de onfortuinlijke Javad Karimisouchelmai na zijn voetoperatie.

Voor dit seizoen heeft de sportieve staf onder leiding van Fulvio Bertini heel wat nieuw talent aangetrokken: Athanasios PROTOPSALTIS (GRE) en Miquel Angel FORNÉS (ESP) veroverden vorig seizoen de landstitel in hun eigen land: Protopsaltis aan de zijde van Bram Van den Dries bij Panathinaikos Athene, Fornés deed hetzelfde met Almeria in Spanje. Adam BARTOS (CZE) blonk vorig seizoen uit bij het Franse Nantes Rezé, na eerdere passages bij Tours en Nice.

Jong geweld komt er van de Argentijnse spelverdeler Luciano ALOISI, vorig jaar nog vierde met zijn land op het WK -20 jaar. En ook van de 19-jarige Oekraïner Nazar HETMAN mogen we veel positiefs verwachten.

De eerste twee weken training laten ons het allerbeste verhopen. De honger naar nieuwe successen is groot en dat blijkt ook uit de verkoop van de seizoenskaarten. Heeft u er zelf nog geen, neem dan snel een kijkje op onze website www.vcgreenyardmaaseik.be.

Met een abonnement kunt u zich meteen komen vergewissen van de kwaliteiten van ons team tijdens de volgende oefenwedstrijden in september (programma onder voorbehoud): In de STEENGOED Arena

Vrij 9 om 15u30 GREENYARD Maaseik - SSS Barneveld (NED)

Vrij 16 om 16u00 GREENYARD Maaseik - TLM Volley Tourcoing (FRA)

Zat 17 om 16u00 GREENYARD Maaseik - TLM Volley Tourcoing (FRA)

Woe 21 om 16u00 GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

 

Op verplaatsing

Woe 7 om 16u00 Orion Volleybal Doetinchem (NED) - GREENYARD Maaseik

Zat 24 om 16u00 PGE Skra Bełchatów (POL) - GREENYARD Maaseik

Zon 25 om 16u00 Jastrzębski Wegiel (POL) - GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments