Gewonnen voorjaarsklassieker in de ‘Hel van Mjiende’

Met veel vertrouwen trommelde coach Daniel Castellani afgelopen zaterdag zijn troepen op voor een vervroegd vertrek naar de grensstad aan de Leie. Na een kort verblijf in een hotel in Kortrijk verschenen de spelers uitgerust tussen lijnen in de Vaubanhal, waar het eerder op een Jamboree leek, zo gevuld met een flinke delegatie scouts en KSA-ers, die er de legendarische Mjiende-sfeer mochten onderstrepen. De derde plaats in de ranking veilig stellen was dan ook de ultieme doelstelling voor deze wedstrijd. Max Staples miste nog fitheid, waardoor Gijs Jorna doorschoof naar de receptiehoek en Sébastien Dumont de liberotaak op zich mocht nemen. Bij Menen verdeelt ex-NOLIKO-man Mathias Valkiers de ballen en is de Noorse hoofdaanvaler Kvalen de te viseren speler.

Nochtans was het Menen-boy Anshel Ver Eecke die snoeihard uithaalde in het begin van set 1 en NOLIKO Maaseik tegen een 8-5-achterstand liet aankijken bij de eerste technische time-out. Een scheidsrechterlijke dwaling, een niet-gefloten ‘antenne-touch’ van de fluogroenen, leidde tot een eerste discussie met de man op de stoel, die prompt gele kaart trok in de richting van Jelte Maan.

De roodhemden reageren sportief, waardoor de bordjes voor het eerst gelijk hangen bij 10-10 na een schitterende verdediging van Dumont en aanval van, man van de match Federico Pereyra. Bij de 2de technische time-out hangen de bordjes in het voordeel van de Maaslanders bij 15-16.

NOLIKO Maaseik krijgt greep op de wedstrijd en kan hoofdaanvaller Kvalen het scoren beletten door een killer van formaat. Jorna mag Wijsmans nog even vervangen en Finoli plaatst een slim tweedehandsballetje. Set 1 eindigt bij 21-25 in het voordeel van de Limburgers.

In set 2 gaan de mannen van coach Juricic gelijk mee op tot een ace van zilvervos Bontje bij 9-10 de score in de richting van het Maasland kan dwingen. Dan drukken de Menenaren door en moet coach Castellani bij 20-16 de eerste keer naar een de dode tijd grijpen. De dubbele wissel, Pinheiro voor Pereyra en Pádár voor Finoli, lijkt niet meteen zoden aan de dijk te brengen. Aanval out van onze jonge Hongaar diept de kloof in het voordeel van de Leieploeg uit naar 23-17. Prefaxis, met een goed scorende Ver Eecke, mag de set binnen halen bij 25-19, waardoor bordjes gelijk.

Ook in de aanvang van set 3 blijft Menen doorstomen. Bij 8-3 hadden Finoli en Raymaekers al plaats mogen ruimen voor resp. Pinheiro en Broshog en dan keert plots het tij. Op 5 punten wordt Kvalen maar liefst 5 keer afgeblokt door onze Nederlanders Bontje en Maan. De bordjes hangen aldus op 9-10. Na een outbal van Kvalen, een ace van Jelte en een blok op Ver Eecke, kijken de Maaslanders tegen een 4-puntenvoorsprong aan bij de

2de technische time-out (12-16). De nieuwe instructies van hun coach lijken de jongens van aan de Franse grens terug inspiratie te geven, want Maan in the pipe en Wijsmans worden vakkundig afgeblokt. Jorna mag weer even in, maar een discussie over een netfout ontaardt in een discussie met de stoel, prompt afgerond met een rode kaart voor onze Argentijnse hoofdaanvaller. Deze reageert sportief en kan met een aanval en een ace nog enkele puntjes forceren, net genoeg om de set binnen te halen bij 23-25.

In set 4 schakelen de Maaslanders hun opslagdruk een versnelling hoger en kunnen de Menense receptie danig onder druk zetten. Maan mag met een pipe-je de bordjes op 9-14 hangen. Rond de 2de technische time-out (14-16) duwen de mannen in het groen nog even de neus aan het venster, maar veel soelaas kan dit niet bieden. Pereyra gooit roet in het eten van de Westvlamingen en laat uitblinker Jelte Maan de eer om de match binnen te halen bij 20-25.

Wij zagen een degelijke receptie bij Maaseik en ook de aanval, vooral in set 4 was beloftevol. Puntjes kunnen nog gewonnen worden door de foutenlast te verminderen. ‘Mission accomplished’ voor de mannen van Castellani, die hiermee hun 3de plaats in de ranking betonneren, belangrijk in aanloop naar de play offs. Volley Asse-Lennik kreeg afgelopen weekend een bittere pil te slikken thuis tegen Knack Roeselare en voelt de hete adem van de Bekerhouder in hun nek. De eerste plaats kan hen echter niet meer ontsnappen.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments