Gemengde gevoelens van het betere type

<p>Foto ZUPP</p>

Na de wedstrijd van gisteren klonk het in beide kampen: “Dit had net zo goed andersom kunnen eindigen!” Maar … Knack wint met 3-1. Met het oog op kwalificatie is dit hun perfecte resultaat: de best mogelijke uitgangspositie voor de Europese terugwedstrijd, komende woensdag.

Tel alle punten op en het totaal zegt 95-94, jawel. In HBVL citeerde Joel Banks zopas Daniel Castellani: ”Op topniveau hangt het resultaat vaak af van twee of drie ballen.” Dat blijkt.

Het had gekund, gisteren, en het kan nog altijd. Vandaag spreken we van een gemiste kans; tegen dat het weer woensdag is, moeten we dit gevoel in ons voordeel omkeren: tegen dan moeten we doordrongen zijn van het besef dat hier een kans voor het grijpen ligt! Het is immers duidelijk dat we onze rivaal volledig hebben bijgebeend. Gisteren waren we in money time zélf te verbaasd om het werk af te maken. De reus wankelde maar kon hierdoor overeind blijven. Volgende week moeten we tot het gaatje blijven gaan en hem ijskoud doodknijpen! Het kán!

Maar vóór het woensdag wordt, is het eerst nog zaterdag. Competitie. Tegen Knack Roeselare dat in deze competitie nog niet verloren heeft. Nog niet. Het wordt een match in een surrealistisch vreemde context. Objectief gezien staat in deze voorcompetitie totaal niets meer op het spel voor de beide teams. Kan je even rusten? Verstoppertje spelen? Andere dingen uitproberen zonder in je kaarten te laten kijken? Maar ook de eer telt. Het prestige. Het moreel. Ongeslagen blijven? De tegenstander alvast een tikje uitdelen, of al een mokerslag? Wie zal het zeggen.

Mijn kleine teen zegt dat Knack zaterdag komt om te winnen, om ongeslagen te blijven en moreel overwicht te vergaren. Zelf moeten we zaterdag het verse barstje in dat blauwe pantser blijven bewerken zodat het niet kan genezen. Een voorsmaakje voor wat woensdag en de komende weken volgt! Laat die tribune van de STEENGOED Arena rood kleuren, achter en rond Sterk Es Eik! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 15 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/4 CEV)

Zaterdag 18 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Play-offs

Zaterdag 4 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 11 maart, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments