Geen klein bier, dat team uit Tsjechië

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Vorige zaterdag zetten onze jongens het jaar 2023 in met een duidelijke 3-0 tegen de buren uit Achel, waar men heerlijk abdijbier brouwt. Maar die Achelse trappist is maar klein bier in vergelijking met wat GREENYARD Maaseik nu woensdag voor de kiezen krijgt in de play-offronde van de CEV-cup.

České Budějovice komt namelijk uit de stad die in tijden van Duitse overheersing Budweis heette. Juist, net als die andere Tsjechische stad Pilsen, wereldwijd bekend om zijn gerstenat. Ook al wordt Budweiser tegenwoordig in de USA gebrouwen.

Qua volleybal heeft České Budějovice ook kwalitatief wat te bieden. De club bestaat al sinds 1964 met Skoda als eerste sponsor. Vanaf 1996 stak Jihostroj er geld in, een firma die brandstofpompen voor auto’s en vliegtuigen fabriceert.

Met succes: sinds 2000 is České Budějovice de toonaangevende ploeg in Tsjechië, met liefst tien landstitels en zever bekerzeges sinds 2000. De laatste titel dateert van 2019, de laatste cup veroverde ze vorig seizoen.

Jihostroj wordt een heel taaie klant voor GREENYARD Maaseik. Ook al loopt het niet lekker in de Tsjechische Ekstraliga, waar ze voorlopig slechts op de vierde plaats staan, toch komen ze naar Maaseik afgezakt met liefst vier internationals in de rangen: Licek, Sedlacek en Polak stonden vorige zomer in de basis en Sulista zat op de bank bij de Tsjechische nationale ploeg die de Golden European League won ten koste van Turkije en Oekraïne. In de groepsfase hadden ze ook al tweemaal van België gewonnen met onze Red Dragons Ferre Reggers en Martin Perin. Hen hoef je dus niet te overtuigen van de ernst van deze opdracht.

Als spelverdeler bij České Budějovice fungeert een Argentijn van 2m02 groot, dat is net even lang als hoofdaanvaller Stijn Van Schie, die we nog van drie seizoenen Roeselare kennen.

Opmerkelijk is wel dat de Tsjechen met de bus naar Maaseik komen: zaterdag speelden ze nog op verplaatsing in de eigen competitie op 200 kilometer van huis, maar ook voor de 850 kilometer tot Maaseik hebben ze voor diezelfde bus gekozen. Maandagavond komen ze toe in hotel De Maaskant, dinsdag verkennen ze de STEENGOED Arena.

Woensdag hopen wij op een straffe thuiszege met 3-0 of 3-1. Om twee redenen: zo houden we voor de return onze kansen gaaf op een plaats in de kwartfinales. En dan kunnen onze fans de zege vieren met een lekker biertje. Een Achelse blonde Extra bijvoorbeeld, want die smaakt zoveel lekkerder dan een Budweiser.

 

Agenda

Woensdag 11 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZE) (PO CEV)

Zaterdag 14 januari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 22 januari, 18u00 Axis Guibertin - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 25 januari, 18u00 - Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (PO CEV)

Zaterdag 28 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be