Europese campagne in stijl afsluiten tegen topclub Diatec Trentino (ITA)

Komende dinsdag speelt NOLIKO Maaseik zijn laatste wedstrijd in de CEV DenizBank Volleyball Champions League. Alhoewel het niet makkelijk zal zijn tegen dergelijke topploeg, zullen de mannen van Castellani er alles aan doen om de kater tegen Tours VB vorige week weg te spoelen. Terugblikkend op deze wedstrijd, mogen we toch wel stellen dat Vital Heynen zijn team tot op de millimeter had afgeregeld, zo outstanding dat zij speelden. Spelers en coach gaven aan dat zij tegen NOLIKO Maaseik de beste wedstrijd ooit hadden gespeeld. Dat de Maaslanders hen in de eerste set het vuur aan de schenen wisten te leggen, moet dan ook als een prestatie worden aanzien, rekening houdend met onze voorgeschiedenis die wij inmiddels allen kennen.

De naam Diatec Trentino (ITA) klinkt bij menig volleybalkenner als muziek in de oren. Hun palmares is er één om u tegen te zeggen. In hun prille geschiedenis wisten zij alle trofeeën die op het nationale, Europese of mondiale niveau als club te winnen zijn, ook effectief minstens een keer binnen te halen. Afgelopen weekend klopten ze de vorige club van coach Castellani, Sir Safety Perugia, met 3-0 en in de Europese poule staan zij aan de leiding met 1 puntje voorsprong op de Tourangiens en zijn al zeker geplaatst voor de volgende ronde.

Voor onze ex-NOLIKO-middenman Simon Van de Voorde zal het een mooi weerzien zijn in de LOTTO Dôme. Onze mannen hebben na 1 overwinning en 4 nederlagen niets meer te winnen op het Europese front, maar zullen niets onverlet laten om de Italianen een moeilijk avondje te bezorgen. Met een Italiaanse stijl het Europese strijdtoneel verlaten, is dan ook hun ultieme doel.

Menig supporter zal na de lange winteronderbreking wellicht uitkijken naar deze eerste thuismatch sinds 19 december! Meteen de vuurdoop voor coach Castellani in de Maaseikse arena!

Nu alle nieuwjaarswensen uitgewisseld zijn, hoog tijd dus om terug uit uw luie zetel te stappen. Want er zijn meerdere redenen om dinsdag naar de LOTTO Dôme te komen afzakken.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be