En nu Europees …

<p>Foto Dick Demey</p>

Geboren, getogen en de volleybalmicrobe opgezogen in het Maasland. En daarna in Noord-Limburg aangespoeld (al 40 jaar geleden, pfff). In deze context is PiP bij zo'n Achel-Maaseik een tamelijk neutrale toeschouwer. Handjes spontaan op elkaar voor klasseflitsen van beide kanten. Zonder clubsjaal, zonder opgeluchte yessss na het laatste fluitsignaal, zonder juichkreten. Nu ja, juichkreten waren niet meteen op hun plaats. Spannend, jawel, maar de sfeer in De Koekoek was uiteraard toch nét niet zo kolkend als anders ...

Na de klassieke blitzstart van Achel werd het evenwicht hersteld en zelfs omgezet in licht overwicht. Jolan Cox besliste de perfect gelijk opgaande 3e set met twee onhoudbare servicebommen. En toen de comfortabele voorsprong in de 4e set plots verloren dreigde te gaan, las coach Banks het team stevig de levieten om nog 10 minuten broodnodige focus te forceren.

Conclusie: het mag en kan beter (en dat is nogal logisch), maar intussen zijn we toch maar mooi zonder kleerscheuren weg uit Achel waar ook dit seizoen iederéén het moeilijk zal krijgen. Dat geeft de burger moed bij de start van onze loodzware oktobermaand!

GREENYARD Maaseik reist nu af naar Zwitserland voor de 1e voorronde van de Champions League, en als het Europees is, zijn we altijd blij met de gedetailleerde informatie die Frank Van Roost ons bezorgt: Maaseik begint aan zijn 20e opeenvolgende Champions League (voor Jelte Maan de 13e!) en speelt woensdag- en donderdagavond zijn 247e en 248e Europese cupwedstrijd …

Beginnen bij woensdag: Shakhtior Soligorsk wint al enkele seizoenen álles in het Wit-Russische volleybal. In de Champions Leagues van 2017/18 en 2018/19 geraakten ze niet door de voorrondes en kregen ze een 21e en een 27e plaats (terwijl GREENYARD Maaseik toen 8e, resp. 11e eindigde). Vorig jaar, in de recentste CL-editie, rekenden ze in de 2e voorronde af met het Finse Sastamale (2x 3-0); in de 3e voorronde kregen ze zélf 2x 0-3 om de oren van Vojvodina Novisad (Servië) dat later in de poulefase 2 sets zou lospeuteren van Knack én van Friedrichshafen. Wat zegt dit? Eigenlijk niets, maar onze scouts zullen dinsdagavond allicht wijzer worden, als Shakhtior Soligorsk de openingswedstrijd van het minitornooi speelt tegen gastheer Amriswil.

Donderdag mag ons team op zijn beurt aantreden tegen het lokale Lindaren Volley Amriswil dat voor het eerst Champions League speelt, al geldt dát niet voor hun coach: Marko Klok speelde in 1999 – met Maaseik! – de CL-finale. Marko zal zich zijn team van toen allicht nog wel herinneren, maar daar koopt ie niks mee. In zijn team van nu zit dan weer de Duitser Björn Höhne die 6 jaar geleden nog bij ons speelde …

Woensdag- en donderdagavond, telkens om 19 uur: twee belangrijke wedstrijden in de Champions League. Pas als dit allemaal goed afloopt, zullen we het eens hebben over wat er daarna volgt! (PiP, met dank aan FVR!)

De CL-wedstrijden zijn live te volgen op eurovolley.tv én in de cafetaria/bowling van de STEENGOED Arena. (Opgelet: hier gelden de COVID-19-maatregelen voor de horeca! En vol = vol.)

 

Agenda

Woensdag 7 oktober, 19u00 Shakhtior SOLIGORSK (BLR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL - RND 1-2)

Donderdag 8 oktober, 19u00 Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) - VC GREENYARD Maaseik (CHL - RND 1-2)

Zondag 11 oktober, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 17 oktober, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk voor onze sponsoren, abonnees en leden.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments