Elke set telt … ook tegen Achel!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Met een klinkende 0-3 terugkeren uit Gent? Dat is niet iedereen gegund. Dit seizoen slaagde behalve GREENYARD Maaseik alleen Roeselare daarin. De setstanden (24-26, 24-26, 20-25) verraden dat we geen overschot hadden, maar de 0-3 staat gebeiteld.

Een kanttekening: Aalst en Gent spelen komende zondag de finale van de Beker van België maar kregen als aperitiefje allebei nog gauw een bolwassing van Maaseik. De Cupfinale van 2022 is er dus eentje zoals we in het volleybal misschien te weinig meemaken: de kortste weg naar Europa voor één van twee teams die er op de juiste momenten stonden en/of stuntten en/of geen steek lieten vallen en/of soms ook eens mazzelden. Hoe dan ook: de winnaar heeft als enige het hele bekerparcours foutloos afgelegd en is dus – verrassend of niet – een verdiende cupwinnaar. We wensen Aalst, Gent en hun supporters een spannende zondagnamiddag en veel succes!

Een misstap in de Beker is onherstelbaar; in de reguliere competitie kan je zoiets nog rechtzetten. Ons winterdipje lijkt voorbij en met nog twee wedstrijden te gaan kan het thuisvoordeel in de Qualification Round (de 'best of 3'-barrage voor deelname aan Champions dan wel Challenge Final 4) ons niet meer ontsnappen.

Ook Menen, Haasrode-Leuven en Roeselare wonnen met een clean sheet zodat nog véél mogelijk blijft met het oog op de eindrangschikking van de reguliere competitie. Aalst kan zijn 4e plek met barragethuisvoordeel nog kwijtspelen aan Haasrode-Leuven; Maaseik en Menen staan nek aan nek 2e en vormen in theorie allebei zelfs nog een gevaar voor de 1e plaats van Roeselare ... Elke set telt: het is ooit anders geweest in de reguliere …

Er volgen nu nog enkele beslissende wedstrijden, en Achel heeft een van de sleutels in handen: Achel ontvangt op de laatste speeldag Menen maar komt woensdag eerst naar de STEENGOED Arena. Altijd leuk als onze buren en hun supporters op bezoek komen, en deze keer nog meer, want als, als, als de twee teams elkaar niet tegen het lijf lopen in die fameuze barrages, is dit wellicht je laatste kans om Tim Verschueren in Maaseik aan het werk te zien. De 44-jarige spelverdeler – o.i. een van de allerbeste uit de Belgische volleybalgeschiedenis – is inderdaad bezig aan zijn laatste weken op het hoogste niveau. En ook Koen Brouns haakt af na dit seizoen … Respect! Maar we geven niks cadeau! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Woensdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 5 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 12 maart, 20u30 : 8-1 | 7-2 | 6-3 | 5-4 (PO Qual. 1)

Woensdag 16 maart, 20u30 : 1-8 | 2-7 | 3-6 | 4-5 (PO Qual. 2)

Zaterdag 19 maart, 20u30 : 1-8 | 2-7 | 3-6 | 4-5 (PO Qual. 3)

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be