Elias Thys blijft twee jaar langer in Maaseik!

<p>Foto ZUPP</p>

Elias Thys (°20 oktober 1998) kwam twee jaar geleden over van VBC Waremme/Borgworm. Elias was toen net 2e geëindigd in het 'Rookie of the Year'-referendum. Bij Waremme werd hij overigens niet alleen als middenblokker maar geregeld ook als opposite uitgespeeld. Dat wil wat zeggen! Elias (vroeger ook een meer dan behoorlijke competitiezwemmer) maakte toen ook al deel uit van de Young Red Dragons.

Focus op zijn studies revalidatiewetenschappen (unief Luik) en intussen bij GREENYARD Maaseik geduldig en ietsje in de luwte voortbouwen aan zijn carrière, zonder zoals in Waremme een heel team te moeten dragen: dát was het plan. Maar door de hardnekkige kwetsuur van Andri Aganits mocht/moest hij toen al vanaf de eerste week opdraven in onze A, tot en met onze Champions League-wedstrijd in Berlijn (eind november 2018). Daarna kwam medical joker Aleks Grozdanov het overnemen.

Na die entree door de grote poort volgde een dik jaar zonder veel speelkansen, maar telkens als coach Joel Banks hem uit de huppelhoek haalde, toonde Elias dat hij er wel degelijk stond. Dat was ook de opeenvolgende coaches van de Red Dragons niet ontgaan: begin januari van dit jaar was hij erbij toen onze nationale ploeg in Berlijn een ultieme maar vergeefse gooi naar Tokio waagde.

Kortom: Elias Thys is klaar voor het grote werk. Als straks die studies wat opzijgeschoven kunnen worden, gaan we bij GREENYARD Maaseik voor de volle 100% kunnen genieten van zijn talent. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments