EK doorkruist competitievoorbereiding …

Vorige week kregen we al spectaculair Europees volleybal te zien van onze Yellow Tigers. Volgende week, donderdag 12 september, beginnen onze Red Dragons en 23 andere landenteams aan hún Europees Kampioenschap.

De strafste teams blijven in dit EK aan de slag tot zondag 29 september. Amper 14 dagen later start het Belgische volleybalseizoen 2019-2020 met de Supercup tussen Knack Roeselare en GREENYARD Maaseik. En 3 dagen daarna, op woensdag 16 oktober, barst de Euromillions Volley League los…

Minder dan 6 weken vóór D-day zou de voorbereiding stilaan naar kruissnelheid moeten evolueren, maar in deze EK-context is dit allerminst evident voor topteams zoals het onze. Roeien met de beschikbare riemen, want de 24 nationale coaches hebben uiteraard hun topspelers opgevorderd.

GREENYARD Maaseik zendt zijn zonen uit: Lou Kindt, Just Dronkers, Andri Aganits, Yurii Semeniuk en Jan Zimmermann werken zich op dit moment uit de naad bij hun respectieve nationale selecties (België, Nederland, Estland, Oekraïne en Duitsland). Onze 7 'achterblijvers' leggen er intussen thuis de pees op. Dat gebeurt onder leiding van Ivan Janssen: onze T2 (die aan zijn 12e seizoen bij ons A-team begint) overlegt dagelijks met T1 Joel Banks. Deze laatste heeft de eerste week van onze campagne zélf nog geleid, maar stoomt nu Finland klaar voor het EK.

Dat lijkt allemaal niet ideaal qua voorbereiding, maar dit is de harde realiteit van topsport. Als je het publiek topvolleybal wil kunnen voorschotelen, moet je dat erbij nemen... We zijn er overigens vrij gerust in dat alles in de goede plooi valt tegen dat het écht begint… (Onze internationals zullen heus niet allemáál de EK-finale bereiken, en zullen dus druppelsgewijs aansluiten.)

In afwachting werken onze beschikbare spelers alvast het volgende oefenprogramma af om spelritme en automatismen te vinden:

-       Vrijdag 6 september (opwarming 15.30): VC GREENYARD Maaseik – Dynamo Apeldoorn (NED)

-       Woensdag 11 september (opwarming 16.00): VC GREENYARD Maaseik – BDO Haasrode Leuven

-       Zaterdag 21 september (opwarming 16.00): VC GREENYARD Maaseik – Active Living Orion Doetinchem (NED)

-       Dinsdag 24 september (opwarming 19.30): VC GREENYARD Maaseik – Tectum Achel

Nieuwsgierig om onze andere topspelers al eens officieus aan het werk te zien? Onze oefenwedstrijden zijn open voor het publiek! (PiP

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be