Een nieuw seizoen, een nieuwe start …

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Op zaterdag 23 april speelde GREENYARD Maaseik zijn laatste wedstrijd van seizoen 2021-22: het werd duidelijke winst in Aalst, na duidelijke winst in de voorafgaande midweekwedstrijd thuis tegen Menen, maar … dat was allemaal vijgen na Pasen: te laat! De eindafrekening van vorig seizoen toont dus in de finales van de beker (Gent, Aalst) en van de play-offs (Menen, Roeselare) vier verschillende ploegen (4) maar géén Maaseik. Du jamais vu en ronduit pijnlijk voor ons.

Véél pijnlijker was echter het droeve nieuws dat midden september heel Maaseik schokte. We namen met het grootste respect afscheid van de man die onze club op de Europese kaart heeft gezet. De massa’s condoleances uit de hele volleybalwereld onderstrepen nog maar eens wat Mathi heeft verwezenlijkt en welke onwaarschijnlijke nalatenschap hij aan onze goede zorgen overlaat.

Vorig weekend hapten we met z’n allen opnieuw naar adem. Wie onze youngster Martin Perin het voorbije seizoen soms als een kamikaze bezig zag, heeft ongetwijfeld samen met ons gezucht: “Die knaap gaan ze ooit op een brancard moeten afvoeren ...” Maar zó bedoelden we dat niet! Dit was van een totaal andere orde! Opnieuw volgde een deugddoende warme golf van solidariteit, steun en sympathie vanuit het hele land. Martin ondergaat nu nog altijd tests maar lijkt zich weer kiplekker te voelen. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt hij volgende week een defibrillator ingeplant. Wij duimen samen met hem voor een vlekkeloos en voorspoedig herstel, maar het zal allicht nog een hele tijd duren voor we hem weer de volleybalvloer mogen zien dweilen …

We zijn intussen net geen half jaar verder dan onze laatste officiële wedstrijd. In de lagere reeksen is de competitie al gestart. En terwijl we dit tokkelen, volgen we met één oog ook de prestaties van de Yellow Tigers, nu tegen Japan. Kortom: it’s volleyball time! Enkele vaste supporters waren al aandachtige (en naar verluidt vrij tevreden) toeschouwers bij de oefenwedstrijden van het grondig vernieuwde GREENYARD Maaseik. “Ander en vooral beter” was namelijk de boodschap na het mislukte voorbije seizoen. De club is met de grove borstel door de selectie gegaan en presenteert een team dat weer écht meedoet voor de prijzen. Al moeten we supersnel een andere straffe libero zien te vinden …

Nu zaterdag vindt in Roeselare de Supercup tussen bekerwinnaar Caruur Gent en kampioen Knack Roeselare plaats. Dat is het aperitiefhapje voor de competitie die de week erna begint: datzelfde Caruur Gent komt op 15 oktober naar de STEENGOED Arena. Volgende week meer nieuws hierover, maar onthoud alvast: zaterdag 15 oktober beginnen we met een schone lei en met hooggespannen verwachtingen aan een nieuw seizoen, een nieuwe start. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 15 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Zaterdag 22 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 30 oktober, 14u00 VC GREENYARD Maaseik - VT Marke-Webis Wevelgem (1/8 BvB)

Woensdag 2 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments