Dolle veertiendaagse op komst!

<p>Foto IV Photography</p>

Met één oog kijken we een tikkeltje jaloers naar onze rivalen Roeselare en Aalst die zich nu opmaken voor de bekerfinale, zondag. Met het andere oog kijken we een tikkeltje bezorgd naar het stevige programma dat ons sowieso nog te wachten staat in februari.

5 wedstrijden op 15 dagen, waarvan 4 thuis.
4 thuiswedstrijden waarvan 2 in de Champions League waar voorlopig álles mogelijk blijft, 1 tegen Waremme dat (als enige!) nog niet verloren heeft in de terugronde en dat nog een paar puntjes moet sprokkelen om een veilig plekje bij de runners-up te veroveren, en 1 tegen Roeselare dat tegen dan waarschijnlijk ook nog altijd niet zeker is van dat directe ticket voor de play-offs...

Tussendoor 1 uitwedstrijd in Zoersel dat eveneens alle zeilen moet bijzetten voor een goede eindrangschikking in de reguliere competitie.

Te gelegener tijd kijken we uiteraard uitgebreid vooruit op elke van deze stuk voor stuk belangrijke wedstrijden. Intussen wordt het tijd om eens te bekijken waarom de eindstrijd in deze reguliere competitie voor vele ploegen zo belangrijk is.

In het weekend van 23/24 februari eindigt de 'reguliere' competitie: alle 10 teams hebben elkaar dan thuis én op verplaatsing bekampt. De nummers 1 en 2 van de eindrangschikking krijgen een ticket voor de play-offs met 4 (én anderhalve week rust). De twee andere tickets voor de play-offs gaan naar de winnaars van testwedstrijden tussen nummers 3 en 6 en tussen 4 en 5.

Intussen spelen ook de 4 laagst gerangschikte ploegen hun testwedstrijden: 7 tegen 10 en 8 tegen 9. De twee verliezers hiervan vechten het daarna uit voor het behoud. Kortom: wie op 6 eindigt, kan niet meer degraderen. Wie op 7 eindigt, kan het nog moeilijk krijgen…

De 4 ploegen die niet in de play-offs geraken, maar evenmin voor het behoud moeten spelen, werken nog een volledige nacompetitie af, met als inzet het 5e Europese ticket. (PiP)

 

Agenda

Woensdag 13 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BERLIN Recycling Volleys (GER) - CHL-LR

Zondag 17 februari, 15u00 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 20 februari, 20u30 A. Van Pelt Zoersel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 23 februari,     20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 27 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Trefl GDANSK (POL) - CHL-LR

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be