Dinsdag: Turks superteam op bezoek

<p>Foto CEV</p>

Wat was dát allemaal in het halletje van Haasrode-Leuven? In de 1e set leken Tuerlinckx & co. ons zonder veel tegensputteren naar de slachtbank te leiden. Weerwerk kwam vooral van het handvol meegereisde diehardsupporters. De 2e set begon met verkrampt aanklampen, méér zat er schijnbaar niet in. En dán … kantelde alles. Jan groeide, Martin gooide zich als een kamikaze onder elke bal, het héle team nam de fighting spirit over en begon te scoren. Een onwaarschijnlijke walk-over in de 3e set, en in de 4e zag je aan ónze kant van het net alleen zelfverzekerde gezichten. Hèhè, zijn we nu écht vertrokken?

Voor onze laatste Europese thuiswedstrijden mét publiek moeten we terug naar het beruchte seizoen 2019-2020. In de maanden vóór we in maart 2020 de tent moesten sluiten, gingen Zenit Kazan (3-2), Halkbank Ankara (3-1) én Jastrzebski Wegiel (3-2) één voor één kopje onder in een kolkende STEENGOED Arena. Als het Europees is, slagen onze spelers er om de een of andere reden haast altijd in – en zeker opgezweept door een goedgevulde tribune – zichzelf te overtreffen.

Stroop die mouwen maar op, volleybalspeler, volleyballiefhebber, volleybalsupporter: er komt een Europese week aan om ú tegen te zeggen. Een novene met Ankara, Aalst (op Europese koers) en twee keer Warschau. Allemaal thuis, in onze eigen STEENGOED Arena! Gelukkig krijg je van topvolleybal normaal niet zo gauw een indigestie ...

We beginnen er dinsdagavond aan, met Ziraat Bankasi Ankara. In de Turkse competitie is onze tegenstander opgerukt naar de 2e plaats, achter een ongenaakbaar Halkbank. Ziraat is sterk bezig: in zijn laatste 7 wedstrijden verloor het enkel van Dinamo Moskou. Zelfs het Poolse Projekt Warszawa ging anderhalve week geleden in Ankara nog de boot in! In onze CL-poule is Ziraat Bankasi Ankara hierdoor 2e, maar zowel Warschau als GREENYARD Maaseik kan er nog over! Spektakel gegarandeerd tegen dit flitsende team met o.a. de Nederlandse internationals Tuinstra en Ter Maat, de Bulgaarse international Atanasov en de gewezen Cubaanse international Camejo, in een regie van de Turkse vedette Arslan Ekşi (vorig seizoen nóg maar eens beste spelverdeler én MVP in Turkije).

Nu, alle vorige Europese topteams die hier passeerden, kregen vooraf ook niets dan lof en ontzag. Maar dan heb je die aparte chemie tussen ons team en ons publiek in de STEENGOED Arena … Het spookt hier soms … (PiP)

Live, via Play Sports Open (het gratis sportkanaal voor alle Telenet TV-klanten).

 

Agenda

Dinsdag 8 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Ziraat Bankasi Ankara (TUR) (CHL-R4 L5)

Zaterdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Dinsdag 15 februari, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L3)

Woensdag 16 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L6)

Zaterdag 19 februari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 5 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be