De spanning stijgt …

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Spannend matchke, daar in Menen, afgelopen zaterdag, die 1e en 2e tweede set tenminste. Vroeg in die eerste acete Jolan Cox ons naar enkele puntjes voorsprong; aan het einde acete Rotty die enkele puntjes weer weg. En tússen die twee fases door gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk trok Maaseik aan het langste eind: 24-26. Een heel ander beeld in de tweede set: van 3-2 naar 10-3 (!) en dan weer naar 13-14! Daarna: opnieuw nek aan nek naar de finish: 27-25.

Maar terwijl het enthousiaste Menen als een geoliede machine bleef doorstomen, leek er bij Maaseik intussen zand in het raderwerk gesijpeld. Géén antwoord op de nieuwe blitzstart van Menen: 25-15. Aanklampen in de vierde, maar de enkele hoopgevende opflakkeringen werden telkens weer geneutraliseerd door de thuisploeg die de forcing bleef voeren (25-19).

In de andere wedstrijd bood Aalst vooral in het begin van de wedstrijd en de hele derde set stevig weerwerk tegen Roeselare. Die 0-3 komt ginds dan ook hard aan, terwijl Knack sowieso een goede, misschien wel een gouden zaak doet.

Komende zaterdag staan Aalst-Menen en Maaseik-Roeselare op het programma. Voor Aalst is het nu pompen of verzuipen, maar met een driepunter staan ze meteen weer helemaal bij de mensen en blijft álles mogelijk …

Wijzelf spelen nu twee keer tegen Roeselare: zaterdag thuis in de STEENGOED Arena, op Goede Vrijdag in de Tomabelhal op Schiervelde. Uit of thuis: enkele jaren geleden maakte dat blijkbaar geen verschil, maar het liefst beginnen we nu zaterdag toch 'zoals het hoort'. We hebben dit seizoen overigens twee keer gewonnen tegen Knack (uit én thuis) maar dat heeft weinig te betekenen: terwijl wij er eventueel een beetje extra vertrouwen uit kunnen putten, putten zij daar omgekeerd net een extra prikkel uit.

Zaterdag is het dus weer een goede, ouderwetse Maaseik-Roeselare: een superbelangrijke speeldag in deze Final Four! GREENYARD Maaseik rekent op zijn supporters en volleyballiefhebbers uit de hele streek! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Zaterdag 9 april, 20u30  VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 15 april, 20u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 20 april, 20u00 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 23 april, 20u00 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments