De CEV Champions League wenkt…

Het is volop zomer en op clubniveau valt er dus niet zo gek veel nieuws te rapen. Tenzij over de Champions League, jawel… OK, we weten het wel: onze eerste wedstrijd in de European Champions League 2019-20 is nog niet voor morgen (zelfs niet voor overmorgen), maar op het clubsecretariaat viel vorige week toch al een stevig dossiertje in de bus, van de CEV, de Confédération Européenne de Volleyball.

Neen, de CEV lacht er niet mee. Als je wil meespelen in hun kampioenenbal, moet je braafjes de regels volgen. En dus kan je maar beter tijdig de nodige voorzorgen en maatregelen nemen.

Het leuke nieuws is dat de CEV elke deelnemende club 30 officiële wedstrijdballen zal bezorgen. Dit jaar is dat de MIKASA V200W-CEV, groen-geel, mét het officiële CEV-logo van 2020. En we krijgen bovendien zelfs een officieel volleybalnet toegestuurd, speciaal voor de thuiswedstrijden in de European Champions League, dus mét het 2020-logo van de CEV. (Jaja, de CEV neemt geen risico: zonder net en zonder ballen is er geen bal te beleven in volleybal…)

Voor het overige staat het dossier vol met regeltjes en verplichtingen. Je wil het niet weten. Tenzij: bijzonder 'interessant' vinden we de instructie dat het nieuwe CEV 2020-logo (7,9 cm hoog) op de rechtermouw van het truitje moet staan, en dat het borstnummer van de speler maximaal 15 cm onder het diepste puntje van de V-hals moet prijken. Ach, op ons clubsecretariaat zullen ze al die akkefietjes wel regelen, zeker?

Het CEV-dossier maakt ons echter ook al iets wijzer wat de lottrekking betreft. Dat is eigenlijk een kleine verrassing, want die lottrekking vindt pas plaats op 25 oktober, in Sofia. Pas dán vernemen we wie onze drie tegenstanders in de poulefase (4e ronde) worden, maar de CEV heeft nu al alles in gereedheid gebracht: de 18 rechtstreeks gekwalificeerde topteams werden, samen met 2 vraagtekens (de ultieme overlevers van de 3 voorrondes), alvast netjes verdeeld over 4 'cups' met elk 5 teams.

Deze verdeling is niet toevallig: er is geprobeerd de teams min of meer volgens theoretische sterkte te groeperen, kwestie van straks 5 min of meer gelijkwaardige poules te kunnen loten. Zo zitten 5 absolute topclubs uit Italië, Rusland en Polen samen in Cup I zodat ze elkaar bij de lottrekking voor de 4e ronde zeker nog ontlopen.

Zélf zitten we in Cup III en dat betekent dus dat we zeker NIET uitkomen tegen de 4 andere teams in deze Cup III: we spelen in de Champions League niet tegen Knack Roeselare en evenmin tegen TOURS VB (kampioen van Frankrijk, de nieuwe club van Timo Tammemaa), ACH Volley LJUBLJANA (sinds mensenheugenis kampioen van Slovenië) en Jihostroj CESK BUDEJOVICE (kampioen van Tsjechië).

In een volgende post zullen we even bekijken wat voor lekkers er allemaal in die andere cups zit, en welke Europese grootmachten dus in aanmerking komen voor een stevig robbertje topvolleybal, komende winter in de STEENGOED Arena. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be