Dé match van het jaar: sterren van Civitanova op bezoek!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Dé match van het jaar. Een andere naam kunnen we niet plakken op het duel dat GREENYARD Maaseik nu dinsdag in zijn STEENGOED Arena afwerkt. In onze 2e thuismatch voor de CEV Champions League komt Cucine Lube CIVITANOVA op bezoek. Een naam als een klok, een wereldploeg met een duizelingwekkend palmares.

In haar 33-jarig bestaan heeft de ploeg met een keukengigant als steenrijke sponsor een reputatie opgebouwd om u tegen te zeggen. En een dito palmares: tweemaal winnaar van de Champions League in 2002 en 2019. Viermaal winnaar van de CEV-cup. Eénmaal winnaar van het wereldkampioenschap voor clubs. En wat te denken van de resultaten in eigen land, in de sterkste competitie ter wereld? Liefst 7 Italiaanse titels en 7 Italiaanse bekers sieren het blazoen van de club uit de Marche, die eerst in Macerata speelde en sinds 2015 in de Adriatische badplaats Civitanova.

Om dat duizelingwekkende palmares bij elkaar te smashen deed de keukenkampioen een beroep op haast uitsluitend topspelers. En jawel, daar horen vier Belgen bij. Om te beginnen Wout Wijsmans, die deel uitmaakte van het team dat in 2002 de Champions League won. Ook Matias Raymaekers en Gert Van Walle kregen de eer om het shirt te dragen van Civitanova. De meest succesvolle landgenoot in het rode shirt was Stijn D’Hulst, die met hen op het podium stond toen ze in 2019 de Champions League en het wereldkampioenschap voor clubs wonnen. Ook ex-Maaseikenaar Kamil Rychlicki deelde dat jaar in de successen van Civitanova.

Maaseik heeft het pad van de Italiaanse topclub een paar maal gekruist, zij het lang geleden toen Lube nog in Macerata speelde. In 2002 versperden Heynen, Reymen, Hoho, Lebl, Wiebel, Popelka en Hector Soto hen bijna de weg naar hun eerste winst in de Champions League: in Macerata gingen we verrassend winnen met 2-3, thuis (in Bree) verloren we de return met 1-3.

Een tweede dubbelduel in het seizoen 2009-2010, tijdens de groepsfase, zorgde voor euforie in de toen gloednieuwe STEENGOED Arena: onze Portugees André Lopes verzilverde de matchbal na een zinderende vijfsetter: 3-2. Bij de return in Italië kenden we minder succes met een 3-0 nederlaag.

Veertien seizoenen later brengt coach Blengini opnieuw een sterrenteam tussen de lijnen. Momenteel zijn de Argentijnse spelverdeler De Cecco en de tot Italiaan genaturaliseerde ‘tsaar’ Ivan Zaytsev de ronkendste namen, omdat ze op hun 35ste al over een duizelingwekkend palmares beschikken. Maar met de Turkse hoofdaanvaller Lagumdzija en de Franse olympische kampioen Chinenyeze hebben ze ook twee geweldenaars van tien jaar jonger ingelijfd. In het midden krijgt die laatste steun van Simone Anzani en op de libero vliegt Fabio Balaso heen en weer. Beide Italianen kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen met de Azzurri.

In de keiharde Italiaanse competitie staan ze momenteel op de vierde plaats, maar Europees, in de Champions League, liet Civitanova tot nog toe geen spaander heel van de tegenstand: tweemaal 3-0 tegen Praag een Galati.

Na de uitzege in Galati kunnen Jolan Cox en zijn ploegmaats vrijuit de confrontatie aangaan met de topfavoriet in de poule. Elk gewonnen punt is een succes, we hebben niets te verliezen. Met die instelling moet de match van dinsdag inderdaad uitgroeien tot dé match van het jaar 2023 in onze STEENGOED Arena.

Maar niet vergeten: ook volgende zondag staat er een belangrijke confrontatie op de agenda. Dan trekken we voor de competitie naar Leuven, waar we nog een eitje te pellen hebben met Hendrik Tuerlinckx en co. Een revanche tegen VHL zou ons weer helemaal in de race om de tweede plaats katapulteren.

 

Agenda

Dinsdag 12 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) (CHL-LR3)

Zondag 17 december om 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Donderdag 21 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - C.S. Arcada GALATI (ROU) (CHL-LR4)

Donderdag 11 januari om 18u00 VK Lvi PRAHA (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR5)

Zaterdag 13 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 17 januari om 20u30 Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be