Civitanova dwingt ons om te winnen in Praha

<p>Foto Ricco Everts</p>

Het was uitkijken naar het resultaat van de wedstrijd tussen Arcada Galati en de Italiaanse grootmacht Cucine Lube Civitanova in onze poule van de CEV Champions League. Dat duel werd dinsdagavond al gespeeld, 48 uur voor wij aan de bak moeten in Praha.

En in Roemenië speelde zich het allerslechtste scenario af voor GREENYARD Maaseik. De Italianen, die in vier wedstrijden nog geen set verloren hadden, gingen met 3-2 de boot in bij de Roemenen. Overschatting? Vermoeid door de moeilijke reis? Nieuwjaarskater? Wie zal het zeggen…

Feit is dat die zege van Galati ons niet goed uitkomt. Voorlopig prijken wij nog wel op plaats twee met twee overwinningen (6 punten), maar Galati heeft er nu ook twee (4 punten). Praag heeft maar één zege op het actief (4 punten).

Als we donderdag winnen in Praha, gaat de hemel wijd open, als op een heldere winterdag. Want dan zijn we met drie overwinningen (en minimaal 8 punten) onbereikbaar voor Galati en Praag. Met als gevolg dat we dan al verzekerd zijn van de tweede plaats in de poule en kwalificatie voor de volgende ronde in de CEV Champions League.

Maar bij een nederlaag in Praha wordt alles anders. Dan hebben zowel Praha, Galati als wijzelf twee zeges achter onze naam. Op de slotdag moeten wij nog de aartsmoeilijke verplaatsing maken naar Civitanova, terwijl de winnaar van Praha - Galati dan sowieso doorstoomt naar drie overwinningen.

Er rest ons dus maar één optie om door te stoten naar de volgende ronde in de CEV Champions League: nog een zege boeken, liefst nu donderdag in Praha. Onze jongens weten dus waar ze aan toe zijn.

Agenda

Donderdag 11 januari om 18u00 VK Lvi PRAHA (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR5)

Zaterdag 13 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 17 januari om 20u30 Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR6)

Vrijdag 19 januari om 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 24 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 27 januari om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be