Bijtklare haring, gefileerd in de Antwerpse Kempen

Afgelopen woensdag trof NOLIKO Maaseik in de 14de speeldag van de Ethias Volley League, de runner-up van afgelopen seizoen, VOC Amigos Sint-Antonius Zoersel. De jonge Kempenaren hebben het niet bepaald gemakkelijk in hun eerste jaar in de hoogste competitie. Nochtans wisten ze al meerdere ploegen het vuur aan de schenen te leggen. Naar de confrontatie tegen het NOLIKO Maaseik dat de laatste weken het assekruis wel heel prominent op het voorhoofd kreeg gedrukt, werd wel enigszins uitgekeken.

Coach Castellani gaf de voorkeur aan Max Staples, Tim Broshog en Sébastien Dumont, die te samen met Jelte Maan, Rob Bontje, Juan Finoli en Federico Pereyra de basis mochten bezetten. In set 1 mag Jelte de toon aangeven op vlak van servicedruk. Bij stand 1-6 moet de Zoerselse coach al meteen naar de dode tijd grijpen. NOLIKO Maaseik mag doorstomen naar 9-16 en komt door goede opslagen en een stevige blokverdediging nooit in de problemen. Zoersel wordt gerolmopst bij 15-25.

In set 2 komt Zoersel beter in de match. Een blok op Jonas Colson, het jongere broertje van de Lommelse middenaanvaller van Volley Asse-Lennik, en een ace van Pereyra, dwingen Zoersel tot time-out bij 7-10. Stilaan sluipen de Kempenaars dichterbij tot 13-14, maar dan kan zilvervos Rob Bontje met een dakgoot en een ace de stand naar 14-18 brengen. Zoersel probeert met een paar wissels het tij te keren, maar het krijgt het kloofje niet gedicht. De haring op zure room wordt geserveerd bij 21-25.

In set 3 mogen de mannen uit de Kempen even de neus aan het bokaalglas drukken bij 2-1. De Maaslanders kunnen aansluiting houden, maar ook niet meer dan dat tot 9-9. Vooral aan de service en receptioneel hebben de roodhemden het niet onder de markt. Na goede verdediging van onze Skippy (Max Staples) en een pipe-aanval van Jelte wordt de afscheiding geforceerd. NOLIKO mag bij 12-16 naar de 2de technische time-out. Dubbele wissel Pinheiro/Pádár voor Pereyra/Finoli brengt vers bloed. Maan kan met een dubbele ace de stand op 14-19 zetten. Via een mooie aanval van onze goulash-man, Krisztiàn Pádár komt de matchbal in zicht. Bij 20-25 is de volle haringbuit binnen.

De knapkoekers kunnen hiermee hun derde plaats vasthouden, maar moeten het grensteam uit Menen naast zich dulden.

Verrassend deze 14de speeldag was het verlies van Knack Roeselare tegen Callant Antwerpen (2-3). Beide bekerfinalisten wilden absoluut niet in hun kaarten laten kijken voor de Finale van aanstaande zondag. Niettemin werd het een wedstrijd op het scherp van de snee, met spanning tot het laatste punt. Hiermede hebben beide teams nog extra publiciteit kunnen maken, zodat aan de voordeur van het Sportpaleis wellicht het bordje ‘Uitverkocht’ zal hangen op Valentijnsdag. Of er veel belangstelling van Maaseik gaat zijn, durven we betwijfelen. De bittere geur van de uitschakeling hangt immers nog steeds in de neus. Coach Castellani zal van het interval gebruik maken om nog verder te werken aan de mechanismen en mentale sterkte van zijn team.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be