Bekerfinalist passeert nogmaals langs de kassa

Woensdagavond ontving NOLIKO Maaseik de bekerfinalist van Callant Antwerpen. Voorafgaand aan de start van de wedstrijd mochten een hele rits personaliteiten aan de Maaseikse servicelijn passeren: de Mezeiker stadsprinsen Pieter VII en Jentl I en verder ook de MVP’s van de laatste STEENGOED Cup.

NOLIKO Maaseik kon in set 1 nog ruim opboksen tegen de jongens van ’t Stad. Nochtans verliep het spel aan beide zijden van het net rommelig. De Antwerpenaren konden maar liefst 3 keer een puntenkloofje dichtrijden, maar kregen geen stabiliteit in het spel. De Maaslanders konden hiervan het meest profiteren en Jelte Maan kon met een ace de set binnenhalen bij 25-21.

In set 2 waren het dan de mannen van Daniel Castellani die op achtervolgen waren aangewezen, maar na de 2de technische time-out vonden ze eindelijk aansluiting. Bij 20-19 leken ze terug die van Aaantwaarep te overklassen, maar dan sloeg de twijfel toe in de ploeg van de roodhemden. Na een 22-24-achterstand kon NOLIKO Maaseik nog bijbenen tot 24-24, doch een aanval van Pereyra sneuvelde in het block van de middenreus Klein. Set voor de Sinjoren bij 24-26.

Set 3 is er één om snel te vergeten. Het Maaseikse team slaagde er niet in om enige druk te zetten en verloor zich in eigen fouten, voornamelijk in de blok-defense, die de Antwerpenaren weer wel overeind hield. De twijfel sloop als maar meer in de ploeg en de wissel van ongeveer de ganse ploeg, op Jelte Maan na, kon helaas geen soelaas brengen. Tekenend voor de gelatenheid was een simpele terugspeelbal die ‘dood’ viel in de Maaseikse achterlijn en de set uiteindelijk beslechtte (20-25).

Ook in set 4 stapelden de fouten en misverstanden zich op. Gelukkig kon men na een 8-5-voorsprong nog achtervolgen tot 19-19. Via een aanval van Jelte Maan bereikten we 22-21, de spanning was te snijden. Pádár en Wijsmans konden het scorebord nog naar 25-24 dwingen, een tiebreak lag in het vizier. Maar de set ging weer eens verloren na een aanvalsfout van Wout en in het blok stervende aanval van Pádár (25-27).

De ploeg van Alain Dardenne bewees dat het zijn ticket voor de bekerfinale net voor Kerstmis niet gestolen had. De 3 punten gingen verdiend naar Antwerpen. Niettemin houdt NOLIKO Maaseik stand op de 3de plaats in de ranking, maar ziet de puntenkloof met de eerste 2 vergroten.

Tussen sets 1 en 2 werd de prestigieuse trofee ‘Leon Goyens’ door mevr. Carla Paumen overhandigd aan de vrijwilliger ‘pur sang’, Berke Peeters, voor wie de LOTTO Dôme de 2de thuis is. Zijn tomeloze inzet voor de club werd verdiend beloond. Gefeliciteerd Bèr, namens de ganse NOLIKO-familie!