Bekerbezoek uit Leuven, Nederland en… De Faeröer

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Het is even slikken na die 3-1 bij Guibertin. De eerste nederlaag van het seizoen, ons vooral toegediend door een Gil Hofmans in een begenadigde dag, heeft vooral onze nieuwkomers duidelijk gemaakt dat er met geen enkel team te spotten valt in de Belgische liga.

GREENYARD Maaseik kan dit verlies maar best gebruiken als wake-up call, want de maand november komt eraan met alleen maar zware tegenstanders in zowel de competitie, de beker als de Champions Leaque.

Zo vormt onze STEENGOED Arena zaterdag het decor van een alles-of-niets tegen VHL uit Leuven in de 1/4e van de Belgische beker. We herinneren ons nog een pijnlijke uitschakeling door datzelfde VHL, exact tien seizoenen geleden, toen één bepaalde buitenlander meende dat we de nederlaag in Haasrode konden rechtzetten in de return. Niet dus. Zaterdag is het dus van moeten in de race naar de bekerfinale in het Sportpaleis.

De tegenstand is niet min: Hendrik Tuerlinckx, Matthias Valkiers, Simon Peeters en co zijn uitstekend aan het seizoen begonnen zonder enig setverlies. Hun derde plaats aan het eind van vorig seizoen inspireert hen duidelijk tot nog meer ambities.

Hopelijk kan Martin Perin gezond en wel onze receptielijn weer aansturen, zodat coach Fulvio Bertini onze aanvalsmachine weer op volle toeren ziet draaien.

Eerder deze week, op woensdag, beleeft onze STEENGOED Arena al een primeur. Wij spelen namelijk gastheer voor onze Nederlandse buren van VC Limax uit Linne. De club van coach Guido Görtzen, met ouwe ratten/rotten Nico Freriks en Rob Bontje komen de allereerste Europese thuiswedstrijd uit hun clubgeschiedenis afwerken in Maaseik. Hun eigen sporthal, de Roerparel in Sint-Odiliënberg, voldoet namelijk niet aan de eisen voor Europees volleybal.

VC Limax -en onze STEENGOED Arena- ontvangen in de voorronde van de Europese Challenge Cup Mjölnir Klaksvik uit… de Faeröer-eilanden. Vorige week had VC Limax in de heenwedstrijd vooral moeite om de stramheid van de lange reis uit de benen te schudden: het verloor de eerste set, waarna het met 1-3 aan het langste eind trok. De kans is dus groot dat we Limax later op het seizoen nogmaals Europees aan het werk zien in onze STEENGOED.

 

Agenda

Woensdag 1 november om 20u00 Limax Linne (NED) - Mjölnir Klaksvik (FAO) (CEV Challenge Cup)

Zaterdag 4 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven (1/4 BvB)

Woensdag 8 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zondag 12 november om 18u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 18 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments