Bartos is een blijver

<p>Foto ZUPP</p>

VC GREENYARD Maaseik krijgt stilaan vorm. Bewijs daarvan is de nieuwe verbintenis voor Adam Bartoš. De 31-jarige Tsjech kwam vorig seizoen onze ploeg versterken op voorspraak van coach Fulvio Bertini, die hem ook al een jaar onder zijn hoede had bij het Franse Nantes.

Bartoš toonde zich van meet af aan een betrouwbare schakel in de receptie en hij schroefde na Nieuwjaar ook zijn aanvallend rendement op. Zo werd hij MVP van de Europese thuiswedstrijd tegen zijn landgenoten van České Budějovice en ook in de beide thuiszeges tegen Knack Roeselare in februari en maart speelde hij een beresterke partij.

Ook volgend seizoen mogen we dus rekenen op de ervaring van de 1m96 grote hoekspeler uit Zlin. Hij zet daarmee een traditie voort: Tsjechische spelers blijven meestal langer dan één jaartje. Dat bewezen in het verleden ook al Martin Lébl en Peter Pláteník, elk goed voor twee seizoenen, en vooral Aleš Holubec. Die verliet ons in 2009 na drie jaar in het NOLIKO-shirt. Sedertdien deden we het zonder Tsjechen, al huist in dat land heel wat talent.

Vorig jaar won hun nationale ploeg namelijk de Golden European League. Misschien vallen er daar in de toekomst nog een paar jongens te overtuigen van een overstap naar Maaseik.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments