Alle stress overboord in de play-offs

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Het was me de slotweek wel in de reguliere fase van de competitie. Eerst was er de strijd op leven en dood voor een plek in de top-zes en de play-offs.

Vorige zondag was Guibertin de eerste ploeg die faalde door voor eigen aanhang twee sets prijs te geven tegen rode lantaarn Gent. Stress, heet zoiets.

Waremme had betere troeven in de hand. Maar dinsdag, bij hun slotwedstrijd in Leuven vergaten ze na een sterke start (12-16 in de eerste set) plots al wat ze ooit geleerd hadden met een volleybal. Stress, heet zoiets.

Dan was Achel aan de beurt. Na hun stuntzege in Aalst hadden ze hun lot in eigen handen, mits winst bij Gent. Maar ook onze Limburgse buren sloeg plots de schrik om het hart. Zonder pardon en met schaamrood op de wangen met 3-0 de boot in. Stress, heet zoiets.

Volley Haasrode Leuven werd zo de enige ploeg die zich in die slotmatch verbeterde. Geen toeval dat net zij, met routiniers als Tuerlinckx en Valkiers, de spanning het best van zich af konden schudden.

En dan was er onze strijd om plaats twee. Acht dagen geleden leek die nog riant naar Lindemans Aalst te gaan. Maar de Ajuinen lieten vorige week al drie punten liggen tegen Achel. Stress, heet zoiets.

Bovendien grepen wij onze kans met beide handen toen Roeselare in de STEENGOED Arena met een experimenteel zestal opdraafde. Nog meer stress voor Aalst, zeker omdat onze jongens zaterdag een overtuigende prestatie neerzetten in Menen: nul-drie.

Aalst moest dus winnen in Roeselare om ons voor te blijven. Roeselare experimenteerde opnieuw, Aalst kwam 1-2 voor. Wat er daarna gebeurde? 25-12 en 15-6 voor Knack. Aalst kreeg nog amper een bal op de grond. Stress, heet zoiets.

Gevolg: wij beginnen dus in extremis als nummer twee aan de play-offs en hebben een punt voorsprong op Aalst in plaats van een punt achterstand. Dat scheelt een slok op een Lindemans-kriek, zeker in de wetenschap dat Aalst meteen (opnieuw) Roeselare voor de kiezen krijgt. Thuis nog wel. Daar moeten ze oogsten. Stress, heet zoiets.

Dan hebben wij het voordeel dat we een haalbaarder kaart trekken op de openingsdag met Waremme op bezoek in de STEENGOED Arena. Maar laat ons niet te vroeg victorie kraaien, want wij mogen ons geen misstap veroorloven. Stress, heet zoiets. Of toch niet? In Menen bewezen onze jongens zaterdag dat ze daarmee overweg kunnen en dat ze pal achter coach Bertini en onze clubkleuren staan.

Tien confrontaties gaan in deze play-offs beslissen wie de ultieme titelduels mag afwerken.

Een goeie start is van levensbelang en daarvoor rekenen we op steun van vele fans, net als bij die thuiszege tegen Roeselare. Allen op post dus, nu zaterdag, voor de komst van Waremme.

 

Agenda play-offs:

Zaterdag 2 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley

Woensdag 6 maart om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik       

Zondag 10 maart om 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 16 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 20 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 24 maart om 14u00 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 29 maart om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 3 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 6 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 13 april om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be