Aleks Grozdanov depanneert ons als medical joker

Dat we stilaan meer uitleg zouden moeten geven over de kwetsuur van Andri Aganits, dat voelden we al een paar dagen aankomen. Maar dat hier sprake was van "game over", dat was een donderslag bij heldere hemel, in Keulen bovendien. Een drama voor de speler en een serieuze streep door de rekening voor de club.

Opeens sta je daar dan – als landskampioen nota bene – met slechts twee middenmannen... Nog vóór het Kerstmis is, spelen we nog 2 wedstrijden voor de Champions League én 3 keer tegen Knack Roeselare (competitie en beker) én 4 "gewone" competitiewedstrijden. Een programma om het even warm én koud bij te krijgen. Met twee middenblokkers. Dat zoiets link wordt, hoeft geen betoog.

Gelukkig werd een vijftal jaren geleden het concept "medical joker" goedgekeurd: een team dat door ongeval of kwetsuur in de penarie geraakt, kan toestemming vragen om buiten de transferperiode alsnog een vervanger voor die positie aan te trekken. Enfin, "gelukkig" dat het bestaat, maar dat betekent nog niet dat je op elke hoek van de straat een volwaardige speler vindt...

Terwijl Andri zaterdag in die cruciale derde set bij wijze van afscheid nog een belangrijke ace wist te floaten ondanks z'n manke schouder, was de staf achter de schermen koortsachtig tot wanhopig bezig om de volleybalmarkt af te speuren. Je moet uiteraard al bij de sterkste kapitaalkrachtige clubs in het buitenland gaan zoeken, waar men sowieso 4 volwaardige middenmannen heeft van wie er eentje mag vertrekken omdat er ook nog een jong veulen van de B-ploeg staat te trappelen om te mogen doorschuiven…

Bij Calzedonia Verona, een middenmoter in de Italiaanse Serie A, vonden we de jonge Bulgaar Aleks Grozdanov. Aleks werd op 28 maart 1998 geboren in Sofia. Hij is 2m06 groot en weegt 86 kg. Volgens zijn fiche tikt ie met aanloop 3m55 aan, uit stand 3m34. Hij was bezig aan zijn tweede jaar bij Verona en met 15 nationale selecties deze zomer ook de jongste speler in de ruime Bulgaarse selectie (20 spelers) voor het WK in Bulgarije/Italië (waar Canada met Jay Blankenau net iets te sterk was).

Kortom, nog niet de ervaring van Andri Aganits, maar we mogen er gerust op zijn: volleyen kán hij, én… Aleks Grozdanov was bereid ons te depanneren! Het is nog even wachten tot zaterdag 1 december om hem aan ons thuispubliek te kunnen voorstellen. Een stevig verwelkomingsapplausje is dan wel op z'n plaats, denken we… (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be