Afrekenen met Menen!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

"We hebben ons lot niet meer in eigen handen", hoorde en las ik na de wedstrijd. Dat klopt, en in de frustratie meteen na verlies mag je zoiets zeggen, maar je moet die uitspraak ook snel weer loslaten. Ze ruikt immers naar moedeloosheid, naar "Nu kunnen we de boeken evengoed dichtdoen, het is naar de kl*ten" … Dat is een volledig foute insteek om aan de volgende opdracht te beginnen.

Nu telt alléén de wedstrijd van woensdagavond, en wat ons te doen staat, is eigenlijk héél simpel: zélf bewijzen dat GREENYARD Maaseik, en niemand anders, naast Roeselare thuishoort in de finale. Als wij er niet in slagen om Menen woensdag in onze eigen STEENGOED Arena klaar en duidelijk te overtroeven, dan tonen zij zich het betere team en dan gaan zij verdiend naar de finale. Punt.

Dát gaan we echter niet laten gebeuren. Op dát punt – tonen wie de beste is – hebben we ons lot wel degelijk in eigen handen. In de voorbije drie wedstrijden hebben we onszelf elke keer opnieuw te weinig beloond: we hadden zowat élke set onze superdominante momenten maar konden die niet lang genoeg doortrekken. Dat is niet onlogisch: je speelt tegen het kruim van deze competitie, de sterkste tegenstanders van het land, en ook zij hebben hun bevliegingen waar je alleen respectvol 'wow' op kunt zeggen. Het is dán dat kampioenen opstaan: ondergaan, niet plooien, grinta tonen en blijven terugknokken. En opnieuw.

Die winnaarsmentaliteit hebben we woensdag nodig. Supporters die hun team voortschreeuwen en vleugels geven, en een team dat erin vliegt, het beste van zichzelf geeft, gefocust blijft en blijft knokken.

Woensdagavond sturen we Menen met 0 punten terug naar huis. Dat zijn we onszelf verplicht. En dan leg ik u donderdag uit waarom Maaseik zaterdag met Roeselare mee naar de finale gaat!

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Woensdag 20 april, 20u00 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 23 april, 20u00 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be