Aflossing van de wacht op receptie-hoek: Jan Martínez Franchi!

<p>Foto FIVB</p>

Elke zomer opnieuw vertrekken uit de STEENGOED Arena klasbakken en andere publiekslievelingen die we graag langer hadden willen binden. Verklaringen zijn legio: toptalenten, bij ons klaargestoomd voor een topcompetitie; globetrotters, uitgekeken op Maaseik, knapkoek en vasteloavend; spelers voor wie het tijd wordt om te 'oogsten' bij een iets anoniemere maar kapitaalkrachtigere club; iemand vreest niet uit de huppelhoek te geraken en zoekt elders meer speelkansen … En het gekke is: iedereen heeft op zijn manier een beetje gelijk.

Wat de receptie-hoek betreft, vindt bij GREENYARD Maaseik opnieuw een regelrechte aflossing van de wacht plaats: onze kapitein Jelte Maan blijft 'natuurlijk' aan boord, maar we nemen om diverse redenen afscheid van Simon Peeters, Rasmus Nielsen én Jonas Kvalen. Jammer, en een enkeling ziet de toekomst van onze club nu somber tegemoet. Ons scoutingsapparaat zit echter nooit stil: als er ergens in de volleybalwereld een potentiële nieuwe witte merel opduikt, zijn wij op de hoogte.

Voor onze receptie-hoek stelden we hier de voorbije weken al de jonge Noor Oskar Espeland en de eveneens jonge maar meer ervaren Iraanse international Amir Hossein Esfandiar voor. Maak nu ook even kennis met de Argentijnse international Jan Martínez Franchi.

Jan Martínez Franchi (°28 januari 1998, 1m90) is zoon van Esteban Martínez die met Argentinië 2 maal deelnam aan de OS (brons in Seoel 88) en later ook als beachvolleyballer nog 2 keer naar de OS mocht. De appel valt niet ver van de boom: Jan Martínez behoorde al op zijn 15e tot de Argentijnse jeugdselectie die in 2013, '14 en '16 Zuid-Amerikaans kampioen en in 2015 vice-wereldkampioen werd. In 2017 haalde hij (als 19-jarige) met Argentinië goud op het WK U23. Op het échte WK 2018 (Italië/Bulgarije) staat hij al op de groepsfoto van de Argentijnse selectie, maar echt opdraven zat er toen nog niet in voor de 20-jarige.

In het clubvolleybal behaalde Jan Martínez van 2015 tot 2018 elk jaar de beste score van de hoekspelers bij Ciudad Voley. Daarna één seizoen (met op één na beste score van de hoekspelers) bij de Argentijnse topclub Bolívar Voley (waar ze Daniel Castellani nog altijd op handen dragen) en tot slot één seizoen bij de Braziliaanse topper Sesc-RJ. Daar speelde hij aan de zijde van de Braziliaanse levende legende Wallace de Souza. De website WorldofVolley vermeldt Jan Martínez expliciet in een nochtans erg kort verslag van de topmatch in de Braziliaanse Superliga tussen Sesc en Sada Cruzeiro. Sesc had blijkbaar verrassend weinig verhaal tegen Cruzeiro, maar de verslaggever heeft het niettemin over een indrukwekkende prestatie van Jan Martínez in receptie en verdediging …

Van het bruisende Buenos Aires via het bruisende Rio de Janeiro en Copacabana naar Europa. Eerste stop: het … bruisende Maaseik. Dat wordt allicht even wennen voor Jan Martínez. Una cálida bienvenida, Jan! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments