2018-2019? Of 2019-2020?

<p>Foto ZUPP</p>

Zondagnamiddag 13 oktober is het zover: volleybalseizoen 2019-2020 trekt zich op gang. Eindelijk, mag je wel zeggen. Die waanzinnige ontknoping van het vorige seizoen ligt intussen immers alweer 5 maanden (een klein half jaar!) achter ons… Een eeuwigheid!

En toch is er niets nieuws onder de zon: het nieuwe seizoen begint zoals het vorige geëindigd is: met een confrontatie tussen wie anders dan Knack Roeselare en GREENYARD Maaseik. Business as usual.

Zélf blijven we het een vreemde vogel vinden, die Supercup. Een paradox als het ware. Qua prestige en uitstraling ligt ie net dat niveautje lager dan de Beker of de Kampioenstitel, en dat heeft véél of álles te maken met de timing. Want laten we wél wezen: in feite hoort zo'n Supercup de moeder van alle topwedstrijden te zijn: dé ultieme clash tussen bekerwinnaar en landskampioen.

Logischerwijze zou de Supercup het seizoen dus moeten afsluiten. Maar wie o wie (spelers, clubs, supporters, neutrale liefhebbers) had dát nog willen/kunnen opbrengen in volle decompressie na het slopende spektakelstuk dat de twee eeuwige rivalen in april/mei ten beste gaven?

Er zit dus niet veel anders op: de Supercup van 2019 is een soort scharnier tussen 2018-2019 en 2019-2020. Niet zozeer tussen de teams die de hoofdprijzen in de wacht hebben gesleept, maar veeleer tussen de clubs die deze trofeeën in hun kast hebben bijgezet. Tussen twee nieuwe teams die nog volop sleutelen aan de juiste balans.

Bij GREENYARD Maaseik zijn we het al jaren gewend dat we elk jaar nagenoeg van voren af aan opnieuw beginnen te bouwen. Voor Roeselare is dit een tamelijk nieuw gegeven, al blijven er bij hen heus nog heel wat vaste sterkhouders aan boord. Een ander gegeven is dat beide teams tijdens de voorbereiding meerdere internationals moesten missen. Bij Roeselare gaat dat zelfs zó ver dat hun Canadezen nu nog aan de slag zijn in de World Cup in Japan en de competitiestart zullen missen! Bizar.

Zondag is het dus zover. De Supercup! Een galamatch? Een veredelde oefenmatch? De verliezer zal zich troosten met "ach, het is slechts de supercup en we zijn nog niet klaar", terwijl de winnaar trots de laatste trofee van het vorige seizoen (of toch de eerste trofee van het nieuwe?) zal bijzetten in de trofeeënkast. Volgens ons is er nog wel een plaatsje vrij in die kast, jazeker! (PiP)

Supercup Roeselare-Maaseik: zondag 13 oktober, 17 uur. Sporthal De Lange Munte in Kortrijk. (Voor de bus van supportersclub Sterk Es Eik ben je misschien wel te laat…)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments