2017 CEV Champions League, EuroMillions League & BK-België …

Deze week is het seizoen 2016-2017 officieel begonnen met een dubbele loting: begin van de week voor de Beker van België en donderdagavond voor de CEV Champions League.

Voor de Belgische Beker komt NOLIKO Maaseik voor het eerst in actie in de achtste finales op woensdag 26 oktober. Het is in ieder geval een uitwedstrijd en als we de logica volgen wordt het een Limburgse derby tegen Avoc Achel. De Noord-Limburgers werden vorig seizoen kampioen in de Liga B, maar verkozen niet de promoveren naar de Liga A. Nu krijgen ze meer dan waarschijnlijk toch, waar ze al jaren van dromen: een thuiswedstrijd tegen gouwgenoot en recordkampioen van België, NOLIKO Maaseik.

In Rome werd dan geloot voor de Champions League 16-17. NOLIKO Maaseik begint aan zijn 16de opeenvolgende deelname aan de Champions League Volleyball.

Maar, komend seizoen starten we met een nieuwe formule. Er waren 36 inschrijvingen: slechts 12 clubs zijn weerhouden voor de poolfases: Kedzierzyn en Rzeszow (POL), Kazan en Dinamo Moskou (RUS), Modena en Civitanova (ITA), Istanbul en Ankara (TUR), Berlin (GER), Paris Volley (FRA), Craiova (ROM) en Belgisch landskampioen Knack Roeselare.

In de eerste ronde spelen 16 clubs uit landen die vroeger niet mochten meedoen aan de Champions League. De 8 winnaars komen dan uit tegen teams uit landen, die in het verleden wel gekwalificeerd waren voor de poolfase, Belgorod (RUS), Perugia (ITA), Izmir (TUR), Belchatow (POL), Friedrichshafen (GER), Sète (FRA), Liberec (CZE) en NOLIKO Maaseik.

NOLIKO Maaseik werd in de laatste voorronde geloot tegen de winnaar van Lycurgus Groningen (NED) en Dobrich (BUL). In deze ronde speelt NOLIKO Maaseik eerst uit. Kunnen we deze ronde overleven dan zitten in pool A met Kedzierzyn (kampioen Polen) - Dinamo Moskou en BBSK Istanbul. Voorwaar, prachtige affiches.

Knack Roeselare krijgt Halkbank Ankara als tegenstrever en twee clubs uit de voorronde: maar met waarschijnlijk het Russische Belgorod en het Italiaanse Perugia krijgen ze eveneens een uiterst zware pool.

Op het volleygala in de Italiaanse hoofdstad werden ook prijzen uitgereikt van het voorbije seizoen: Tine Urnaut (SLO); best young player - Gözde Kirdar (TUR); best team player - Earvin Ngapeth (FRA); most spectacular player en Sergey Tetyukhin (RUS); ambassador of the year.

Meer info kan u vinden op www.cev.lu + voor de speeldagen van NOLIKO Maaseik klik HIER.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be