Woensdag start eerste week van de waarheid

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zomaar een zinnetje uit een willekeurige krant geplukt: Een ongeschreven wet in het voetbal: Europees voetbal kost punten in de competitie.” In het volleybal geldt die wet uiteraard ook. Net nu de competitie een versnelling hoger schakelt, net nu heel wat spelers af en toe checken of er ook nog eens een vrije midweek volgt, heeft Knack Roeselare zichzelf verplicht om die ‘vrije dagen’ te vullen met Europees stuntwerk. Dat is schitterend van hen en voor hen, maar dat heeft ook een kostprijs …

De overwinning van GREENYARD Maaseik was in de eerste plaats de verdienste van ons eigen team dat tegenwoordig weer knokt voor elke bal, dat powervolley afwisselt met technische hoogstandjes (die matchbal, wow wow), dat de supporters weer weet te bekoren zodat de tribunes in vuur en vlam staan. Toch moet ook duidelijk zijn dat Knack zaterdag zijn fantastische Europese avontuur nog niet helemaal verteerd had. Voeg daarbij hun blessurelast en ziekenboeg: bij hen zag je zaterdag slechts twee volwaardig inzetbare wisselspelers warmlopen! Het pleit voor Knack dat ze er nauwelijks over jammeren, maar feit is dat het blauwe team al een hele tijd twee wedstrijden per week afwerkt met een héél krappe kern. Samen met de voortsluipende vermoeidheid neemt ook de blessuregevoeligheid toe, en de echt moordende periode is nog maar net gestart …

Door deze eerste nederlaag in de competitie is Knack bovendien opeens héél die fraai opgebouwde voorsprong kwijt: zij staan nu tweede, met zowaar de ‘hete adem’ van Gent in de nek! En uitgerekend dit Gent trekt woensdag naar Schiervelde. Caruur Gent is sterk en solide aan deze Champions Play Off begonnen: enkele sets werden wel met een portie mazzel uit het vuur gesleept (set 2 tegen Haasrode Leuven), en/of met het kleinst mogelijke verschil, maar het is dus nog altijd ongeslagen en staat nu voor een week van de waarheid: woensdag naar Knack, zaterdag thuis tegen GREENYARD Maaseik. Gaat Gent voor de stunt van het jaar zorgen? En waarom niet?

Maar voordat GREENYARD Maaseik naar Gent trekt, ontvangt ons team woensdagavond eerst het altijd gevaarlijke Decospan Menen van Frank Depestele in onze STEENGOED Arena. Bekerfinalist Menen heeft in deze play-off nog niet kunnen winnen, en dat is een reden te meer om ze niet te onderschatten: hun honger is groot, en ze doen niet liever dan een leider laten lijden!

Sinds zaterdagavond mogen we onszelf dus ‘de trotse leider’ in de nationale competitie noemen. Hoelang is zoiets geleden? Hoeveel deugd doet dat? En vooral: hoe hard willen we (we = team + aanhang) knokken om die eerste plaats vast te houden en niet meer af te geven? Kan het team nu woensdag het topniveau van zaterdag bevestigen tegen Menen? Zijn onze supporters (en neutralere volleybalkenners en -liefhebbers die zaterdag geweldig hebben genoten van spel, sfeer en spektakel) opnieuw op post om ons team voort te pushen? Dit smaakte immers naar meer, ja toch?

De week die nu start, is nog lang niet week van de waarheid, maar wél al een eerste week van de waarheid. Voor Knack dat zich na de nederlaag in Maaseik even geen tweede ‘misstap’ kan permitteren. Voor Gent waar het nu of nooit is voor afscheidnemend coach Jan Van Huffel: na de beker ook de titel? Voor Haasrode-Leuven dat op voorwaarde van een sterke week weer helemaal meedoet. Maar ook voor GREENYARD Maaseik dat nu écht wel moet voortbouwen op de bonus die het zaterdag heeft verworven. Nu woensdag begint het écht. En na zaterdag zijn we halfweg en kijken we eens wat grondiger naar de rangschikking.

 

Agenda play-offs

Woensdag 22 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 25 maart, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 2 april, 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 7 april, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 12 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments