Zaterdag 22 maart 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

0-3 (23-25 24-26 23-25) - scouting

MAASEIK – Vanavond stond de vanouds grootste rivaal van NOLIKO Maaseik op het veld in Eyckerstede, KNACK Roeselare. Voor Maaseik dat nog steeds opzoek is naar stabiliteit voorspelde dit een bijzonder moeilijke wedstrijd te worden. Zij hadden immers nog maar net een 3-0 pandoering gekregen van de ander grote concurrent van dit seizoen, Antwerpen.

Set 1: Met 8-6 startte NOLIKO Maaseik alvast goed, maar over 8-8, namen de bezoekers het heft in handen 9-12. NOLIKO Maaseik bleef aanklampen tot 14-14, Pereyra en 5-16, Maan buiten. Bij 21-21, Menzel werd het seteinde heel erg spannend. Pereyra met een service in het net 23-24 en dan Paulides die het kon afmaken voor KNACK Roeselare 23-25.

Set 2:NOLIKO Maaseik nam meteen weer een goede start in de tweede set 6-3. Maaseik bleef stevig aanvallen en drukte door tot 13-9 en 16-10, Parkinson. Verhanneman plaatste zijn service buiten 18-14, maar toch slopen de bezoekers dichter bij 18-16 en 19-18. Menzel sloeg even later buiten, 20-20. NOLIKO knokte zich dan onverhoopt naar 23-20 en leek toch de set te kunnen vasthouden. Tuerlinckx zette de bordjes weer gelijk en dan sloeg Pereyra buiten 23-24. Paudes voor tweede setpunt 24-25 en dan Tuerlinckx met een ace voor 24-26.

Set 3:De 2-0 was zeker een hele opdoffer voor de mannen van NOLIKO. Toch gingen ze met een 2-0 van start in de derde set. Bij 5-5 ging de stand gelijk op tot 7-8. Over 9-10 behield Roeselare de kleinste voorsprong en vanaf dan werd de wedstrijd wat ontsiert door veelvuldig protest aan beide zijden. Jelte Maan hield stand 12-13 en dan miste Paulides volledig 13-13. Hoho vuurde het publiek aan en dat bracht Raymaekers tot een ace 14-13. Marcelis moest zich strekken om van achter de driemeter nog de bal te kunnen slaan, maar het lukt 16-15. Hoho sloeg dan buiten en dat bracht de bezoekers weer in eerste stelling 17-18 en even later sloeg de Maaseikenaar tegen de netrand 18-20. Raymaekers met een lucky blok 20-20 en dan tipte Jelte Maan langs het blok 21-20. Paulides scoorde het eerste matchpunt van de wedstrijd 23-24 en na een slechte receptie sloeg Marcelis de bal tegen de netrand 23-25.