NOLIKO Maaseik quasi zeker op de 1e plaats na winst tegen Lindemans Aalst

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 3 februari ’18 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst 3-1 (25-20 25-18 23-25 25-17) - scouting

Vanavond stond Lindemans Aalst in de STEENGOED Arena in de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Set 1 NOLIKO Maaseik opende de wedstrijd met een 2-0 en 8-4. Mijatovic ging lekker door het midden voor 10-5 en 11-5. Bij 16-9 ging NOLIKO Maaseik met een riante voorsprong naar de tweede technische time out. Over 20-12 was de eerste set binnen handbereik.

Lindemans Aalst was niet in staat het tij te keren, 22-15, opslag Van Walle in het net. Jelte Maan kalde van achter de driemeter naar 25-20.

Set 2 NOLIKO Maaseik opende meteen weer verschroeiend in de tweede set 5-1 en 8-2. Nicolas Bruno ging voor 12-5. Mijatovic scoorde eenvoudig voor 16-8. Bij 20-15 stond de thuisploeg opnieuw klaar om de set binnen te halen.

Het niveau dan NOLIKO Maaseik deze laatste weken toont is begenadigd en op dit moment van de wedstrijd kon Lindemans dit enkel ondergaan 23-17. Met een driemansblok stond het dan vlug 25-18.

Set 3 Over 3-3 ging het gelijk op in de derde set. Maar dan drukte NOLIKO opnieuw even door, 8-5. Lindemans Aalst kwam terug tot 10-10 en 12-12 en bracht zo wat spanning in de wedstrijd, 14-16. Over 17-17 ging het verder gelijk op naar 17-19 voor Lindemans Aalst en 19-21.

Martijn Colson ging hard door het midden voor 20-22. Sighinolfi plaatste eindelijk een goed blok, 22-22. Maar Jolan Cox sloeg dan zijn aanval in het net en daarmee stond het 22-24. Jelte Maan nog voor 23-24, maar Staszewski bracht de set naar zijn team, 23-25.

Set 4 NOLIKO Maaseik opende opnieuw goed in de vierde set, 4-1 en 8-3. NOLIKO Maaseik dan even uit concentratie en Aalst profiteerde daar meteen van 10-8.

Mäkinen sloeg zijn opslag maar nipt buiten en dat bracht de stand op 16-12. Bij 20-15 had NOLIKO Maaseik dan toch definitief setwinst in zicht. Mijatovic met een prachtig blok voor 22-16 en boeken toe voor Lindemans Aalst, 25-17, blok Martijn Colson buiten.