NOLIKO Maaseik klopt Knack Roeselare in 1e finale wedstrijd

<p>Foto ZUPP</p>

Zaterdag 29 april 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare 3-2 (25-22 23-25 25-19 22-25 15-12) - scouting

De eerste wedstrijd in de finale, na een bitsig duel tussen Bond en Liga, is ook de start van een helse race van om de twee dagen een wedstrijd, op weg naar de landstitel. Met NOLIKO als winnaar van de play off is het thuisvoordeel van groot belang: beide ploegen hebben in de onderlinge confrontaties hun thuiswedstrijden gewonnen. Logischerwijs moet de 5de wedstrijd dan ook de titel voor NOLIKO opleveren. Maar logica en een finale ronde ???

Set 1: De ploegen houden mekaar in bedwang met een licht voordeel voor NOLIKO (8-6 bij de eerste TO). Dat blijft erg close (15-15 en 18-18) zonder dat een van beide teams kan uitbreken. Roeselare kan een eerste maal de leiding nemen (19-20) en ook weer inleveren (23-22). Martijn Colson zorgt voor de eerste setbal (24-22) en Nicolas Bruno serveert magistraal: 25-22.

Set 2: Ditmaal neemt Roeselare de betere start (1-6) en gaat met 4 punten voorsprong naar de eerste T.O. (4-8). De kloof van 3 à 4 punten blijft, mede door een sterke Hendrik Tuerlinckx die alle aanvallen ook afrondt. De tweede onderbreking komt er bij een 13-16 stand. Dichter dan een punt kan NOLIKO niet geraken (20-21) omdat een gemaakte touché niet werd aangerekend door de scheidsrechter. Coolman kan afronden en een gelijke stand op het bord zetten: 23-25.

Set 3: Zelfde scenario als in de eerste set: 8-7 bij de eerste T.O., of twee ploegen die mekaar niet laten uitlopen. Maar na twee blocks (Colson en Maan) is er plots een voorsprong van vier punten (11-7) en coach Rousseaux moet ingrijpen. Dat levert niet onmiddellijk resultaat op want bij de tweede onderbreking telt NOLIKO nog steeds vier punten voorsprong! (16-12). Met een halve ace doet Skladany zijn duit in het zakje (19-14) doch Roeselare kan blokkerend terugkeren tot een punt (20-19). De ingekomen Wijsmans (hij weer...) blokt Van Hirtum tweemaal af (23-19); Vigil doet hem dat gans alleen na en Colson serveert met een ace op Dejonckheere uit: 25-19.

Set 4: Opnieuw herhaalt Roeselare zichzelf: zoals in de tweede set onmiddellijk de leiding met enkele punten nemen (3-7). Tuerlinckx mept naar 4-8. De ingekomen Wijsmans en Rychlicki kunnen milderen tot 13-14. Toch komt er weer een driepuntenkloof en vraagt coach Castellani een tweede time-out bij 16-19. De twee punten verschil blijven, maar bij de eerste setbal slaat Wijsmans mijlenver buiten: 22-25 en een tiebreak dient zich aan.

Set 5: Er is vrij snel een kleine voorsprong voor de Maaslanders (5-3 en 7-5) en Jelta Maan laat met 8-5 van speelhelft wisselen. Er volgen twee wondermooie treffers van Vigil en de voorsprong groeit tot 12-8. Raic valt met succes aan voor de matchbal en rondt het ook mooi af: 15-12 en de eerste zege is voor NOLIKO.

Setstanden: 25-22, 23-25, 25-19, 22-25, 15-12.

NOLIKO Maaseik: Raic, Maan, Skladany, Vigil, Bruno, Colson, Santucci
Kwamen in: Wolanski, Wijsmans, Rychlicki, Bontje

Knack Roeselare: Trinidad, Tuerlinckx, Coolman, Dejonckheere, Van Hirtum, Fornes, Orczyk.