Met thuisvoordeel op zak naar de LOTTO Champion final!

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Zaterdag 13 april ’24 om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik 3-2 (25-21 16-25 25-22 15-25 16-14) - scouting

Bij het begin maakte thuisploeg Decospan Menen al onmiddellijk enkele punten met de opslag: 4-1. Even later belette het dak van de sporthal de gelijkmaker voor GREENYARD Maaseik. Geen 7-7 maar 8-6. De thuisploeg hield de druk hoog zowel in aanval als in opslag: 11-7. Bertini poogde met een time-out het tij te keren, maar Menen bleef aan zet. Decospan nam bijgevolg ook de eerste set met 25-21.

Set twee startte met een kloof voor GREENYARD Maaseik: 3-7. Maaseik kon de kloof verder uitbouwen naar 5-12. De opslagdruk kwam ditmaal van Cox die acete naar 13-20. Met de aanval zorgde Fornés voor de eerste setbal. Maaseik kon deze aanzet omzetten naar setwinst met 16-25.

Een ander scenario in de derde set waarbij de score nagenoeg voortdurend in evenwicht zat. Menen kon halverwege de set dan toch voordeel nemen: 14-11. Maaseik slaagde er niet in om het juiste spelritme te vinden terwijl Decospan de successen aaneenreeg. Na de time- out bij 17-12 kon Maaseik nog enkele punten goedmaken. In moneytime werd het heel heet in de hel van Mjinde. Er werd gestreden (en gediscussieerd) om de punten richting seteinde. Menen maakte uiteindelijk een einde aan de set met 25-21.

In set vier boog GREENYARD Maaseik een gelijke stand bij 7-7 om naar 7-10. Maaseik hield zijn tegenstander op ruime afstand en zo keek Menen al snel op tegen een puntenverschil van 7 punten. Ook het Maaseikse blok deed z’n werk en ving de eerste setbal. Zodoende ging set vier en bijhorend thuisvoordeel in de finalewedstrijden naar GREENYARD Maaseik.

In de tiebreak werden Thijs, Lindqvist, Berkhout en Hanžić aan het werk gezet. De score ging van 4-4 over 7-7 naar 9-9. Menen toonde nog de goesting om te winnen en plooide de score om naar 12-9. Maar ook GREENYARD Maaseik duwde op de gas en hing 14-14 op de bordjes. Met het kleinste verschil -16-14- ging de laatste set uiteindelijk naar Menen. (CaS)