In Limburg staat GREENYARD Maaseik bovenaan

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Woensdag 24 januari ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel 3-0 (25-15 25-20 25-20) - scouting

Tectum Achel mocht even spel spelen van de thuisploeg, tot 7-9. Daarna nam GREENYARD Maaseik het heft weer in handen. Een voorsprong van 5 punten bij 15-10 en Maaseik zat er warmpjes bij. Jolan en co konden voordeel vasthouden tot einde van de set. Net voor setpunt dropte Cox nog een ace aan de overzijde. Het eerste setpunt was meteen het juiste bij 25-15.

In de tweede set verscheen 5-5 op het scorebord, even later gevolgd door 9-9. GREENYARD Maaseik kon de score vervolgens vlot ombuigen naar een comfortabele 15-11. Hanžič met een scherpe aanval en 20-15 op de bordjes. Richting seteinde kon Achel nog 3 punten scoren. Het setpunt verdween uiteindelijk bij Tectum Achel in de brievenbus: 25-20.

Set drie startte met een succesvol blok aan Maaseikse zijde. Na 5-5 ging Achel in het voordeel spelen. Tijd voor een time-out voor GREENYARD Maaseik bij 6-9. Maaseik slaagde erin het verschil te verkleinen, maar verloor toch weer kostbare punten door opslagmissers. Verliezen was geen optie voor het team van Bertini, dus GREENYARD Maaseik gaf gas bij en bracht de score op gelijk niveau: 15-15. Bij 18-16 had coach Jan Vanvenckenray nood aan een time-out. En opnieuw bij 21-18. Richting moneytime bedroeg het verschil slechts 2 punten, in het voordeel van de thuisploeg. Een scherpe aanval van Polák verbreedde de kloof naar 4 punten. GREENYARD Maaseik rondde de set - en wedstrijd - uiteindelijk af met 25-20.