GREENYARD Maaseik zegeviert

Zaterdag 21 oktober ’23 om 20u30 Tectum Achel - GREENYARD Maaseik 0-3 (13-25 21-25 31-33) - scouting

Tectum Achel mocht de wedstrijd in de Koekoek openen met 2 punten. Daarna nam GREENYARD Maaseik de set over. Na 10 minuten op de klok speelde Maaseik al in de dubbele cijfers: 5-10
Met een killblock maakte Cox er niet veel later 8-12 van. Bij 8-14 probeerde Tectum de goede flow van Maaseik te onderbreken met een time-out. Maar het team van Bertini speelde richting een comfortabele 10-20.
Hetman kreeg bij 13-23 nog enkele speelminuten en maakte er meteen een succesmomentje van: een geslaagde opslag en een overtuigende 13-25 op het scorebord.

Al vroeg in de 2e set stond GREENYARD Maaseik mooi op voorsprong bij 3-8. Een pipe-aanval van Hanzic was goed voor de 4-9. Maaseik bleef het setvoordeel behouden, maar liet Tectum Achel wel scoren: 11-15. Het lukte Achel echter niet om de kloof te dichten. Setwinst ging bij de 3 setbal weer naar Maaseik: 21-25.

In Set 3 was Achel wel gevaarlijk.
De set startte positief voor GREENYARD Maaseik dankzij een gedurfde save van Perin: 3-5. Maar Tectum voerde de druk op en hing de bordjes gelijk bij 10-10.
Dan was het aan Achel om setvoordeel over te nemen: 13-12. Bij 15-15 was de stand opnieuw in evenwicht. En vanaf 16-17 nam GREENYARD Maaseik de set weer in handen.
Richting einde van de set werd het nog heel spannend. Beide ploegen speelde haasje over vanaf 22-22. En dit spelletje duurde tot 31-32. Met een ace maakte Adam Bartos een einde aan de wedstrijd: 31-33.