GREENYARD Maaseik knokt zich naar winst tegen Axis Guibertin

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 13 januari ’24 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin 3-1 (25-16 22-25 25-11 25-20) - scouting

GREENYARD Maaseik ondervond in de eerste set weinig hinder van de bezoekers uit Mont-Sint-Guibert. Het team van Bertini nam al snel de leiding met een mooie voorsprong bij 6-2. Cox bracht even later met een flinke ace de score op 14-08. Bij 17-10 kon Maaseik vrijwel berusten in een comfortabele situatie. De thuisploeg hield de ruime voorsprong vast tot aan het einde en maakte de set uit met 25-16.

De tweede set verliep minder comfortabel voor Maaseik. Axis Guibertin was meer bij de pinken waardoor de set een gelijk opgaand verloop kende. Maaseik kon wel telkens 1 punt voorblijven op de tegenstander. Vanaf 14-13 duwde GREENYARD Maaseik het gaspedaal in en nam de set in handen. Guibertin werkte de voorsprong van Maaseik echter weer weg en nam zelf setvoordeel vast. Dat setvoordeel resulteerde met 22-25 vervolgens ook in setwinst voor de bezoekers.

In de derde set vond GREENYARD Maaseik zijn kracht en spelritme terug. Cox nam zijn team op sleeptouw en bracht de setstand vlotjes op 9-4. Guibertin werd volledig weggeveegd en kon geen weerstand meer bieden. Hanžić maakte met 25-11 een einde aan de set.

In de vierde set kregen we opnieuw een set in evenwicht: 11-11 op de bordje en even later 16-16. GREENYARD Maaseik bleef wel in het voordeel spelen, maar werd telkens op de hielen gezeten door Guibertin.

Met 2 opeenvolgende aces zorgde Jolan dan toch opnieuw voor een mooie voorsprong bij 23-19. De volgend ace was er eentje van Iribarne bij 24-19. Het tweede matchpunt was het juiste voor de thuisploeg: 25-20.