GREENYARD Maaseik is baas in de Steengoed Arena

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Woensdag 22 maart ’23 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 3-1 (17-25 25-20 25-14 25-14) - scouting

GREENYARD Maaseik had bij de start van de wedstrijd een taaie klant aan Decospan Menen dat al snel een kloof van 5 punten creëerde. Vooral met de opslagdruk kon de thuisploeg moeilijk overweg. Geen gemakkelijke opdracht voor Maaseik om de achterstand bij 11-17 nog goed te maken. Baghdady en Aloisi kregen de kans om mee te werken aan de redding. Maar set 1 liep op een sisser af voor het team van Bertini: 17-25.

In de tweede set toont GREENYARD Maaseik opnieuw zijn kracht en had de voorsprong beet. Met twee opslagen full power toverde Protopsaltis 7-2 op het scorebord. Maaseik kon de kloof goed vasthouden, maar liet Menen toch terugkomen tot op 2 punten bij 18-16.

Een derde ace in de set van Protopsaltis en 23-18 setstand richting het einde van de set. Fornés had uiteindelijk de eer om de set binnen te halen bij het derde setpunt: 25-20.

Maaseik startte de derde set ook met een goede uitgangspositie bij 6-4. Het voordeel bleef in handen van GREENYARD Maaseik en werd vergroot naar een verschil van 5 punten. Adam Bartos acete de score netjes naar 15-10. Reggers en Fornés stonden perfect in blok en brachten de score op 23-13. Een kleine moeite nog voor de thuisploeg om setwinst te claimen. Met een ace zorgde Protopsaltis voor die setwinst: 25-14.

In de vierde set was de mindere start van Maaseik alweer verteerd. Met een score van 7-2 toonde de thuisploeg opnieuw wie baas is in de Steengoed Arena. Bij 17-9 had GREENYARD Maaseik nog weinig te vrezen. De bezoekers toonden te weinig weerstand en GREENYARD Maaseik maakte simpel uit met 25-14. (CaS)