GREENYARD Maaseik claimt 2e plek in LOTTO Volley League

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zondag 17 december ’23 om 18u00 Volley Haasrode-Leuven - VC GREENYARD Maaseik 1-3 (21-25 17-25 25-20 23-25) - scouting

Thuisploeg VHL maakte het GREENYARD Maaseik niet al te moeilijk in de eerste set. Het stond al snel 6-9. Maaseik zat goed in het blok en maakte er vlot 10-14 van. Hanzic met de pipe en 13-18 op de bordjes. Maaseik hield de ruime voorsprong vast richting einde van de set. Bartos werkte af met 21-25.

In set 2liep GREENYARD Maaseik ook meteen drie punten uit. Enkele slordigheden aan rode zijde en de thuisploeg maakte opnieuw gelijk bij 6-6. Maar Maaseik ging opnieuw met een ruime voorsprong aan de haal: 6-12. Het team van Bertini ondervond weinig hinder richting money time. Een kanon van Cox in de aanval: 17-24. Met een tweede kanon acete kapitein Cox naar setwinst: 17-25.

Ook in set drie zag het er al snel rooskleurig uit voor Maaseik: 4-7. Killblock van Bartos: 6-10. Leuven krikte het niveau op en werkte het voordeel van Maaseik helemaal weg: 15-15. Bij 17-16 wisselde Hetman van plaats met Bartos. Maar Maaseik zakte volledig weg. Volley Haasrode Leuven pakte setwinst met 25-20.

In set 4 moesten beide ploegen vechten voor elk punt. Bij 10-13 kreeg GREENYARD Maaseik eindelijk wat ademruimte.

Leuven stak nog een tandje bij naar 17-17. In een spannend einde was setbal drie goed voor wedstrijdwinst voor Maaseik met 23-25. (CaS)