Ethias Volley League : NOLIKO Maaseik - Amigos Zoersel 3-0

Zaterdag 14 november ’15 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Amigos Zoersel: 3-0 (25-12 25-15 25-22)

MAASEIK – Als voorbereiding op de tweede Europese wedstrijd volgende woensdag, was Zoersel vandaag de sparring partner van NOLIKO Maaseik. In principe zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden voor de thuisploeg, maar omdat die nog aan het zoeken is naar spelritme, kon zoiets alle kanten op gaan.

Set 1 In set één was er alvast geen vuiltje aan de lucht. In no time stoomde NOLIKO Maaseik naar 8-4 en 13-6. Met een blok zette Rob Bontje zijn team op een riante 16-9 voorsprong. Over 20-9 hengelde NOLIKO Maaseik de set makkelijk binnen, 23-12 en 25-12, Broshog door het midden.

Set 2 Ook in set 2 zat de thuisploeg meteen in het juiste ritme 6-2 en 8-4. Bij 13-9 vond Dieter Melis het tijd om een time out te nemen on zijn stilaan wegzakkende team nog eens aan te vuren. Cox sloeg echter voor de tweede keer op rij ver buiten 14-9. NOLIKO Maaseik bleef bij 16-11 geconcentreerd verder gaan op zijn elan 20-13. Padar mocht de klus klaren 25-15.

Set 3 Zoersel hield goed stand in de derde set, 4-4. Maar dan kwam Rob Bontje aan de opslag en dat leverde meteen drie punten op, 7-4. Met 8-5 was het technische time out voor beide teams en Zoersel vocht voor wat het waard was om in het kielzog van NOLIKO Maaseik te blijven 10-9. Bij 12-12 vond coach Giovanni Torchio het welletjes en nam een time out om zijn mannen tot de orde te roepen. Echt veel hielp dat niet want AMIGOS Zoersel bleef goed in het spoor van de thuisploeg zitten 16-15 en 18-18. En met 18-19, foute toets Padar, namen de bezoekers zelfs even de voorsprong 20-22. Opnieuw teken voor een lichtelijk ontvlamde Giovanni Torchio om naar een time out te grijpen. En deze keer hielp het wel, eerst Maan met een moker en dan Broshog met twee bloks op rij en het stond 23-22. Tijd voor Dieter Melis om aan de noodrem te trekken en een time out aan te vragen. Jelte Maan mocht de matchbal scoren voor 24-22 en Rob Bontje maakte de set en wedstrijd uit met een listig geplaatste ace, 25-22.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Maan, Stapels, Padar, Finoli, Bontje, Jorna (lib)
Kwamen in:

Spelende voor de bezoekers Colson, Vriens V., Devriese, Hofmans, Blondeel, Vriens W. Geerinkckx (lib)
Kwamen in: Cox, Oprins, Van Heyste