Een veeg uit de ajuinenpan

<p>Foto Jos Franssen</p>

Zaterdag 27 januari ’24 om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik 3-1 (25-14 20-25 25-14 27-25) - scouting

Een moeilijke start voor GREENYARD Maaseik in de wedstrijd in Aalst. Cox met aanval diagonaal: 4-2. Zijn daaropvolgende opslag werd helaas gevangen door het net. Maaseik kwam dus al vrij vroeg flink op achterstand. Tijd voor een time-out bij 7-2. Halverwege de set keek Maaseik al aan tegen een achterstand van 7 punten: 12-5. Wissel bij 16-7: lribarne in - Hanžić uit. Maar het voordeel van de thuisploeg bleef enkel groeien. Setwinst voor Lindemans met 25-14.

Ook in de tweede set voelde Maaseik de druk van de Ajuinen. Bartos maakte met een winnend blok de stand weer gelijk met 5-5 en gaf aanzet voor een verder gelijk opgaand verloop. Opvallende service van Cox bij 11-12: het net aan diggelen. Na een tiental minuten en een gerepareerd net, werd de wedstrijd hernomen. En opnieuw een gelijke tussenstand: 15-15. Vanaf 17-18 kon GREENYARD Maaseik het stramien ombuigen en aan een kloof beginnen. Wat uiteindelijk resulteerde in setwinst voor Maaseik met 20-25.

In de derde set zetten beide ploegen elkaar onder druk en hielde zo de score in evenwicht. Slechte pass aan Maaseikse zijde en Aalst kon 12-9 uitlopen. GREENYARD Maaseik liet het blok vervolgens volledig los terwijl Aalst net via het blok aan scoren toe kwam. Maaseik moest met lede ogen aanzien hoe de achterstand groter werd en Lindemans Aalst set drie claimde met zware 25-14-cijfers.

Lindemans Aalst speelde met vertrouwen en dat was te merken aan de tussenstand: 10-6. Punt voor punt verkleinde Maaseik de kloof wel weer naar 13-12. De motor van Aalst draaide echter zuiver. Met daar bovenop in moneytime een opslagmisser van Lindqvist en 23-20 op de bordjes. Wanneer de scheidsrechter vervolgens nog een netfout gaf bij een cruciale 23-22 plus een fout in het nadeel van Maaseik, leek de wedstrijd gespeeld. Maaseik gaf nog even flink tegenwicht, maar moest de overwinning in Aalst laten met 27-25. (CaS)