Een sterk CALLANT Antwerpen neemt 3 punten in de LOTTO Dôme

Woensdag 3 februari ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - CALLANT Antwerpen 1-3 (25-21 24-26 20-25 25-27) - SCOUTING

MAASEIK – Met CALLANT Antwerpen stond de Beker Killer van NOLIKO Maaseik vandaag in de LOTTO Dôme voor een erg belangrijke wedstrijd van de competitie. Erg belangrijk voor NOLIKO Maaseik althans, enerzijds als revanche vanwege de verloren Beker finale kans, maar anderzijds ook voor de stand in de competitie. Door verlies zou NOLIKO Maaseik een erg grote achterstand oplopen ten opzichte van de twee leiders.

Set 1 NOLIKO liet zich niet verrassen en nam meteen een goede start 4-1. Matias Raymaekers knalde door het midden naar 8-5. Met een bal buiten van Rob Bontje stonden de bordjes echter op 10 gelijk. Jelte Maan diepte met een ace terug een kleine voorsprong uit 12-10. En ook Rob Bontje ging stevig aan de slag vanop de servicelijn 15-11, maar opnieuw gaf NOLIKO dit uit handen, 15-15.

Wout Wijsmans slaagde er nog in om het psychologisch voordeel in eigen kamp te houden 16-15. Finoli blokte dan naar 18-15 en Pereyra ging met een ace voor 19-15. 20-18 en dit keer nam coach Castallani een time out om te voorkomen dat een riante voorsprong een derde keer teniet zou gedaan worden. Rob Bontje buiten en het stond 21-20, dus greep Castellani naar zijn tweede time out. Prevel tegen het net, 23-20 en Wout Wijsmans voor setpunt 24-21. Jelte Maan kon met een listige ace de set binnenhalen, 25-21.

Set 2 Over 2-2 en 4-6 namen de Antwerpenaren de betere start, 5-8. NOLIKO Maaseik beende bij tot 8-8 met een goed blok van Matias Raymaekers. De strijd ging dan gelijk op 12-12 tot CALLANT zich een 13-16 voorsprong bijeen sprokkelde. Wijsmans bracht zijn ploeg met een ace terug tot 16-17 en het driemansblok van NOLIKO zette Maaseik langszij 17-17 en coach Dardenne in een time out. Finoli blokte naar 18-17. Een domme fout van diezelfde Finoli en een ace van Prevel, keerden de kansen opnieuw 18-19.

Finoli zette zelf de situatie recht met opnieuw een goed blok 20-19, maar toch deed Antwerpen weer haasje over 20-21. Alles Finoli wat de klok sloeg nu, goed blok 21-21 en halve ace 22-21. Wout Wijsmans miste vervolgens zijn receptie totaal, 22-23 wat de spanning in de LOTTO Dôme enorm deed stijgen. Opnieuw een halve ace van Cox, 22-24 deed NOLIKO Maaseik al bijna de das om. Maar ook Cox ging in de fout en sloeg ver buiten, 24 gelijk. Over 24-25 en met een goed blok van Klein op Pereyra, ging de set alsnog naar CALLANT Antwerpen, 24-26.

Set 3 Met 5-8 stond de thuisploeg meteen onder druk in de derde set, 8-10 en 10-14. CALLANT Antwerpen ging met een comfortabele voorsprong naar de time out, 13-16. De opslag van Jelte Maan strandde in het net 16-20 en ook de ingekomen Staples geraakte niet voorbij het bezoekende blok, 16-21. NOLIKO Maaseik moest uiteindelijk opnieuw zijn meerdere kennen in Antwerpen 19-23 en 20-25.

Set 4 De thuisploeg moest nu zijn weerbaarheid laten zien tegen een ontketend CALLANT Antwerpen, 6-3 en 8-5. Bij 11-11 kwamen de bezoekers weer aandringen maar het was NOLIKO Maaseik dat met 16-15 nipt de voorsprong hield, tot een misverstand tussen Finoli en Bontje aan de basis lag van de 16-17 voorsprong voor de bezoekers. Cox buiten bracht 20-19 en Jelte Maan voor 22-21 deed de spanning terug stijgen.

Door een Maaseikse toetsfout van Finoli stond het plots 22-23 en dan Padar ver buiten 22-24 en matchpunt.Padar sputterde nog fel tegen 23-24, aanval en 24-24, blok. Wijsmans knalde nog naar 25-24, maar twee punten verder ging hij in de fout 25-26. Padar geraakte dan niet voorbij het blok van Wachnik, 25-27.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Finoli, Bontje, Jorna (lib)
Kwamen in: Broshog, Pinheiro, Padar, Dumont, Staples

Spelende voor de bezoekers Sippola, Klein, Prevel, Cox, Przybyla, Wachnik, Deroey (lib)
Kwamen in: Höhne, Sophie, Siemiatkowski