Dinsdag 20 november 2012 om 18u00 NOLIKO Maaseik - Arkas IZMIR (TUR)

3-2 (21-25 25-23 25-18 26-28 15-13) - scouting

Set 1: Twee gemotiveerde ploegen startten gelijkopgaand: via 7-7 was de eerste time-out in het voordeel van NOLIKO. Toch vond coach Van Kerckhove het nodig bij 10-12 een break in te lassen na de harde services van Agamez. Er volgde een twee time-out bij 11-14 want Izmir raakte op dreef. Ze maakten 5 punten op rij om bij 11-16 een nieuwe technische out te krijgen. Een wissel met Rosiers en Caldwell voor Valkiers en Egleskalns bracht de kloof terug tot 1 punt. Daarvoor waren wel twee schitterende blocks van Parkinson nodig. NOLIKO kwam gelijk, miste een service en keek naar een 18-19 stand. Izmir rook zijn kans en bleef uitlopen. En eindigde met 21-25.

Set 2: Geen al te beste start in deze set, waar NOLIKO onmiddellijk tegen een 5-10 achterstand aankeek. Die werd omgedraaid naar 9-11 en 14-14. Toch werd er gerust bij een 14-16 achterstand. Een boel missers gaf Izmir weer een twee-punten voorsprong en het werd warm bij 19-22. Een stevige blok op Agamez redde de meubelen (22-23) om naar setbal én setwinst door te stormen: 25-23.

Set 3: Izmir nam weer een betere start door onmiddellijk met 4-8 naar de eerste technische time-out te gaan. Het bleef op achtervolgen aangewezen: 8-11 maar de ingekomen Lorsheijd was sterk aan de block en NOLIKO kwam gelijk (11-11). Met een misser van Agamez kwam NOLIKO een eerste maal op voorsprong; de losgebroken Maan en Klinkenberg deden de rest (18-13). Er kon plots blijkbaar niet veel meer misgaan want het excellente spel van NOLIKO bracht de ploeg op een 22-17 voorsprong. De verdediging was niet meer te verrassen en set 3 eindigde op een memorabele 25-18 stand.

Set 4: Ditmaal was de beste start voor de thuisploeg die dadelijk met 5-2 aan de haal gingen. Die voorsprong werd mooi behouden (11-7) en Lars Lorsheijd dwong met een killblock bij 14-10 een time-out voor Izmir af. Dat was niet met de waard gerekend want Izmir bracht de stand op gelijke hoogte (15-15) en Jelte Maan kon een technische time-out met één punt voorsprong afdwingen. De inbreng van Bravo zorgde voor alweer een gelijkstand die door Klinkenberg weggewerkt werd. Lepe opslagen van Van de Voorde en een even pientere Lorsheijd gaven NOLIKO opnieuw vleugels: 21-18. Het bleef echter spannen (24-23) maar de eerste matchbal werd gemist. Subasi sloeg een ace en bracht Izmir naar een setbal. Hij sloeg zijn tweede service in het net … Na punten van Agamez, Van de Voorde en Perrin was een slechte plaatsbal funest voor de thuisploeg: 26-28 en 2-2.

Set 5: Er volgde een erg harde veldslag waar NOLIKO lichtjes aan het voordeel was en wisselde bij 8-6. De voorsprong werd opgedreven naar 10-7. en 12-8 na een schitterende block van Caldwell. Izmir vocht terug tot 13-13 en de Maaseikse coach gebruikte een break. Een prachtige aanval van Lorsheijd en een dito block van Van de Voorde bezorgde Maaseik de winst: 15-13.