Atje voor de sfeer en applaus voor GREENYARD Maaseik

<p>Foto ZUPP</p>

Dinsdag 8 februari ’22 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Ziraat Bankasi Ankara (TUR) - 3-2 (25-19 23-25 25-21 22-25 15-13) - scouting

GREENYARD Maaseik heette ZIRAAT BANKASI Ankara vanavond van harte welkom in de STEENGOED Arena. Het team van Fulvio Bertini maakte ook meteen duidelijk dat ze gebrand waren om vanavond te scoren. De Limburgers stonden gretig in de wedstrijd en hielden de ambitie van de bezoekers binnen de perken. Bij 15-11 nam de thuisploeg de set over en vanaf dan ging het enkel nog in stijgende lijn. GREENYARD Maaseik plaatste nog een portie stevige aanvallen en strakke aces en rijfde de set binnen met 25-19.

Ook in set 2 nam GREENYARD Maaseik een goede start en kwam op voorsprong.

De harde aanvallen volgenden elkaar op langs beide zijden van het net. Bij 18-18 kantelde de wedstrijd. De Turken gooiden extra kracht in de strijd en namen de voorsprong over. GREENYARD Maaseik kon opnieuw bijbenen tot 22-22, maar moest met 23-25 de set dan toch overlaten aan de bezoekers.

Bij het begin van set 3 leek het er op dat ZIRAAT BANKASI Ankara de rol van spelleider zou opnemen. Met luide steun van de supporters ging GREENYARD Maaseik vol in de aanval en eigende zich de set toe. Kapitein Jolan Cox maakte uit bij 25-21.

In set 4 lag de foutenlast bij GREENYARD Maaseik ietsje hoger. ZIRAAT BANKASI Ankara was niet gekomen om ten onder te gaan. De thuisploeg kon onvoldoende scoren en de Turken namen een flinke voorsprong. Richting einde van de set knokte GREENYARD Maaseik nog hevig, maar verloor deze set met 22-25.

Op naar een 5e en spannende set.

ZIRAAT BANKASI Ankara kon niet op voorsprong komen, maar wel telkens bijbenen: 4-4, 10-10, 11-11. GREENYARD Maaseik gaf niet op, speelde overtuigend en maakte de set af. 15-13 Setwinst en 3-2 wedstrijdwinst!