Vul het spreekwoord aan: “Eén zwaluw….”

<p>Foto Marc Mercelis</p>

We hoorden het vorige week in een radioquiz. Wanhopig probeerden de kandidaten er een vervolg aan te breien: “Eén zwaluw beter in de hand dan tien in de lucht.” Of “Eén zwaluw in de hand is beter dan in de lucht tien zwaluwen.”

Vijf, zes bellers raakten hopeloos verstrikt in combinaties van die zin.

Als doorgewinterde volleybalfreaks weten wij wel beter. “Eén zwaluw maakt de lente niet”, zo luidt het spreekwoord echt.

Dat zal Knack Roeselare nu ook wel denken na deze LOTTO Champions play-off. Met liefst zeven punten voorsprong (en vier zeges meer dan de concurrentie) torende de regerende landskampioen een eind boven de concurrentie uit in de reguliere competitie.

Het bleek een zwaluw, maar het was nog geen lente.

Dat is het nu wel, en na een heftige strijd in Menen greep GREENYARD Maaseik op zijn beurt die zwaluw vast in de vorm van de leidersplaats na de LOTTO Champions play-off.

Maar ook die zwaluw maakt de lente niet, dat beseffen we maar al te goed. Ook al beginnen we met thuisvoordeel aan de titelfinales, we moeten onze aartsrivalen liefst driemaal kortwieken in de komende twee weken.

Zelfs al hebben we het thuisvoordeel nog eens afgedwongen in de LOTTO Champion final, in het heetst van de strijd biedt dat geen enkele garantie.

Kijk maar naar onze laatste landstitel, vijf jaar geleden. Vijf matchen op het scherpst van de snee, te beginnen in Roeselare: 2-3. Thuis 2-3. Uit 0-3. Thuis 2-3. En dan de ontlading in Roeselare: 2-3.

Dan blikken we liever terug op onze vorige titel, die van 2018. Zo lang is het al geleden dat we in polepositie aan de finales begonnen en op de koop toe de titel in eigen huis mochten vieren.

Die start in eigen huis moeten we dus koesteren en dankzij een massale opkomst van onze fans omzetten in een echt thuisvoordeel.

We maken ons immers op voor drie, vier of vijf titanenduels met onze eeuwige opponent en ze komen er in razendsnel tempo aan. Op maximum elf dagen wordt alles beslist, tussen de 18de en de 28ste van deze maand. Niet augustus, maar april wordt dus oogstmaand: met slechts één winnaar, één Belgische kampioen op het eind.

Die mag na drie overwinningen de kampioensschaal in de lucht steken. Een kampioensschaal in de lucht? Neen, toch maar liever die kampioensschaal in de hand.

 

LOTTO Champion final, best of 5:

1. Donderdag 18 april om 20u30, GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

2. Zaterdag 20 april om 20u30, Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik

3. Dinsdag 23 april om 20u30, GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Mogelijk vervolg, tot de beslissing valt:

4. Donderdag 25 april om 20u30, Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik

5. Zondag 28 april om 18u00, GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments