Verplaatsing naar de Edugo Arena geraakt stilaan vervloekt…

Afgelopen zaterdag werkte NOLIKO Maaseik zijn 3de confrontatie op nog geen maand tijd af tegen VDK Gent. Plaats van de feiten was opnieuw de fonkelnieuwe Edugo Arena in bedevaartsoord Oostakker bij Gent. Wij hebben het sterke vermoeden dat er daar in de plaatselijke Basiliek bij elke confrontatie met NOLIKO Maaseik tal van kaarsjes worden opgestoken, want de Maaslanders geraakten er tot op heden nog nooit zonder pijn en smarten weg. Nochtans rust er in de Arteveldestad historisch een groot respect voor de Eyckerstede. Dit heeft niet alleen te maken met de grote band van onze ereburgers Van Eyck met het standbeeld midden op onze Markt. Nabij de Sint-Baafskathedraal is zelfs een straat genoemd naar de volleybalstad aan de Maas.

Ook afgelopen zaterdag ging het ons niet voor de wind. Vooreerst moest de ploeg Tim Broshog die met een hardnekkige griep worstelt, zijn teammaten zonder hem laten vertrekken. Verder moesten de roodhemden tot het uiterste gaan om de aansluiting met de top van de Ethias Volley League gaaf te houden.

Coach Torchio startte met de klassieke opstelling Pinheiro (weer volledig bij de leest na verwijdering van de verstandskiezen), Wijsmans, Maan, Raymaekers, Bontje, Pereyra en libero Jorna. In set 1 nam NOLIKO Maaseik meteen de leiding bij 1-3 met enkele perfecte services van onze Portugese spelverdeler. Hoofdaanvaller Ter Maat doet wat hij moet doen (36 punten maken!). Een servicemisser van Pereyra en een ace van Stuer geven de Gentenaren even hoop bij 7-6, maar dan zijn het toch de Limburgers die het kloofje mogen slaan en op stabiliteit de eerste set mogen binnenlepelen bij 18-25.

In set 2 lijkt van hetzelfde laken een broek in de maak tot 15-20. NOLIKO Maaseik lijkt dan zijn scherpte helemaal te verliezen, het geeft in deze set maar liefst 12 punten weg op eigen foutenlast. Een blok op Wijsmans, een aanval out van Pereyra en een ace van tegenstander Degruyter stelt de bordjes gelijk bij 21-21. Coach Torchio moet dan tot 2 keer toe naar de dode tijd grijpen om zijn manschappen tot de orde te roepen. Enkele wissels aan de zijde van de mannen uit de Buffalo-stad, lijken ons te destabiliseren. Uiteindelijk moeten we de set aan de Gentenaren laten bij 26-24.

In set 3 komen onze hoekaanvallers Maan en Wijsmans beter tot hun recht. Opnieuw mogen ze al snel een kloofje maken en uitdiepen tot opnieuw 15-20. De Gentenaren krijgen weer eens aansluitkansen tot 20-21, waarna het scenario van set 2 zich lijkt te herhalen. Nu kan NOLIKO Maaseik het hoofd het langste cool houden, maar de set wordt binnengehaald met het kleinste verschil 23-25.

Set 4 wordt bij de aanvang ontsiert door een rode kaart voor de Oost-Vlaamse coach met de heraldieke naam Engelschenschilt. Na mooi blok- en aanvalswerk van Mister Sixpack, Rob Bontje, staat het 9-14. Echter na een knappe verdediging van Lowie Stuer hangen de bordjes gelijk bij 16-16. Dan voltrekt zich opnieuw het scenario van punt aan punt knokken, de traditionele eindesetwissels bij Gent, en het dubbeltje op zijn kant aan het einde van de set. Even dreigt het de verkeerde kant te vallen na een dubbele fout van Pinheiro (aanval in blok en service out), maar uiteindelijk mogen de Maaslanders de set en de match bij 26-28 binnenharken. Het woord harken is niet misplaatst bij in totaal 31 punten verloren op eigen fouten.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be