Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Toptalent Ferre Reggers naar Maaseik

<p>Foto CEV</p>

Vorig najaar behaalde het U20-team van de Young Red Dragons brons op het EK in Tsjechië. Ferre Reggers was nog maar pas 17 geworden, maar werd tussen de toekomstige vedetten van o.a. Rusland, Polen, Italië, Frankrijk en Servië topscorer van dit Europees kampioenschap én uitgeroepen tot beste hoofdaanvaller. Ferre wil nu in Maaseik de laatste stap naar een topcarrière zetten.

Even browsen door de website van Lizards Lubbeek-Leuven: een warme, gezellige club die in 2019 trouwens effectief werd uitgeroepen tot 'Tofste Sportclub van Leuven'. Recreatie- en beachvolleybal vinden ze enorm belangrijk, maar de hoogste prioriteit ligt er bij hun kwaliteitsvolle jeugdopleiding. Dat is ook Volley Vlaanderen niet ontgaan: Lizards Lubbeek-Leuven kreeg vorig jaar het maximum van 5 sterren voor die jeugdwerking en mag zich tot de top vijf van Vlaanderen rekenen. Lizards is (terecht) trots als weer zo'n product van hun jeugdopleiding klaar blijkt te zijn voor het grote werk, eventueel bij een andere club.

Klaar voor het grote werk? Dat kan je wel zeggen van Ferre Reggers! Ferre Reggers (°18/07/2003) woont in Leuven en is 2m02 groot. (Komt daar nog een centimetertje bij tegen dat hij helemaal 'volwassen' is?) Tot twee jaar geleden doorliep Ferre de jeugdopleiding bij de Lizards. De volgende stap was de Topsportschool in Vilvoorde. Coach Kris Eyckmans voegde Ferre (nota bene in het jaar dat ie 17 werd) toe aan zijn U20-team waarmee hij in september naar het EK in Brno (Tsjechië) trok. In een slopende week moesten de Young Red Dragons enkel plooien voor Italië en in de halve finale nipt voor Rusland. De nog maar 17-jarige Ferre Reggers maakte indruk als topscorer en werd tot beste opposite van het EK uitgeroepen.

Opmerkelijk – en ook weer niet – is dat haast al die 'bronzen' Belgische U20-spelers intussen min of meer vaste waarde zijn in hun eigen team in de EuroMillions League. Ook Martin Perin (de jonge libero die nu van Waremme/Borgworm overkomt naar GREENYARD Maaseik) was erbij in Brno. En ook onze Liam McCluskey behoorde tot die selectie, maar verkoos – met gemengde gevoelens – om gezien de uitgesproken coronadreiging in Tsjechië zijn entree bij Maaseik niet te verprutsen.

De volleybaltoekomst oogt mooi voor de jonge Ferre Reggers. Uit de vele aanbiedingen pikte hij Maaseik, en daar zit hij prima voor het laatste opstapje naar een mooie volleybalcarrière. Hij verkeert daarbij trouwens in het gezelschap van een handvol andere brandend ambitieuze youngsters.

GREENYARD Maaseik bevestigt hiermee andermaal de uitgesproken visie en missie om talentrijke jongeren in een professionele omkadering alle kansen voor optimale ontplooiing te bieden, en om als club samen met die jongeren een absolute topper in België te blijven en Europees te schitteren.

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments