Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Tijd om iets recht te zetten

<p>Foto Jan Vanmedegael</p>

Het onvermijdelijke staat voor de deur: na één jaar onderbreking staan de grote twee, Knack Roeselare en GREENYARD Maaseik weer tegenover elkaar in de eindstrijd om de Belgische landstitel.

Nu vrijdagavond, 28 april, barst de titanenstrijd los in Schiervelde, de schier oninneembare burcht van de regerende landskampioen.

De opdracht voor onze jongens is simpel: driemaal winnen tegen de grote favoriet, de ongenaakbare garde van Coach-van-het-Jaar Steven Vanmedegael en Speler-van-het-Jaar Pablo Kukartsev. (waarvoor onze felicitaties!)

Ongenaakbaar Knack. Zo leek het toch tot aan de jaarwisseling. Zelfs in onze eigen STEENGOED Arena kwamen de West-Vlamingen ons in de halve finales van de beker op een pandoering trakteren.

Maar 2023 is 2022 niet. Zowel in de CEV-kwartfinale als in de wedstrijd voor de play-offs bewezen onze jongens dat ze met hun topniveau de Knackies wél op de knieën kunnen krijgen: 3-0 Europees, voor we aan die vermaledijde Golden Set begonnen, 3-1 begin maart, net nadat Roeselare topclub Piacenza had verrast.

Aan die thuiszeges moeten we ons optrekken om nu vrijdag onze ambities duidelijk te maken. Ook in de Tomabelhal liggen er kansen, dat bewezen onze Bronzen Schoen Sakis Protopsaltis en zijn ploegmaats al tijdens die heenmatch voor de CEV-cup. Toen glipte een tiebreak in extremis uit onze handen, vrijdag komt het erop aan die barstjes in het blauwe pantser helemaal te benutten en onze eerste finalezege in vier jaar te boeken.

De laatste dateert inderdaad van 2019, toen we in een memorabele finale de titel uit Schiervelde weghaalden na een onwaarschijnlijke comeback van 2-0 naar 2-3.

Sindsdien liep het erg fout: geen enkele set wonnen we nog in de finales: in 2020 legde COVID alles lam, in 2021 wonnen we wel de 1e wedstrijd in Roeselare met 1-3 maar verloren daarna driemaal op rij met 0-3. En vorig jaar werden we tot toeschouwer gedegradeerd bij het West-Vlaamse burenduel tussen Roeselare en Menen.

Het is dus de hoogste tijd om iets recht te zetten.

Vrijdagavond zetten we de eerste stap.

 

Agenda finale play-offs (best of 5):

Vrijdag 28 april, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Dinsdag 2 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (klik HIER voor tickets)

Vrijdag 5 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Eventueel:

Dinsdag 9 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 12 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be